ANNONCE

Ekspert: Brugt B.T.-notat vil være lovbrud

3. december 2011 15:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: Brugt B.T.-notat vil være lovbrud
Billede mangler

Hvis det famøse notat i skattesagen er et notat fra B.T., så har enten departementschef i Skatteministeriet Peter Loft eller tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) brudt loven.
Det vurderer ekspert i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet, da notat er et meget ensidigt juridisk notat, som peger på, at Stephen Kinnock skal betale skat i Danmark. Spørgsmålet er senere kendt under skattesagen.
“Problemet er, at Peter Loft og Troels Lund Poulsen ikke må lægge pres på Skat København, men fordi notatet er så ensidigt, kan det ikke andet end virke som et pres, og det er ulovligt,” siger Sten Bønsing til Newspaq.
Politisk kommentator Niels Krause Kjær er næsten sikker på, at Skat København har fået B.T.s notat fra Peter Loft. Det skyldes, at notat er lavet to dage før, at Erling Andersen, direktør i Skat København, siger, at han fik det af Peter Loft.
Direktør i Skat København Erling Andersen siger, at “departementschefen udleverer et notat til mig. Det er uden angivelse af, hvem der har forfattet det. Jeg spørger selvfølgelig Peter Loft om dette, men får det svar, at det ved han ikke. Det er bare ‘dukket op’,” skriver han i sin redegørelse om sagen.
Hvis Peter Loft har givet B.T.s notat videre, så kan det betyde en rigsretssag for Troels Lund Poulsen, vurderer forvaltningsretseksperten.
“Departementschefen kan få alt fra irettesættelse over bøde til en afskedigelse. En minister kan enten gå helt fri eller ende i en rigsretssag. I sådan én kan en minister få en mild straf med en mindre bøde, mens en hård dom ved en rigsretssag kan give fængselsstraf,” fortæller Sten Bønsing.
Skat frifandt Helle Thorning og hendes mand i skattesagen, hvilket går direkte i mod notats konklusion.
“Samlet set kan det gøres gældende, at Stephen Kinnock har bolig i Danmark, at Stephen Kinnock har sine personlige livsinteresser i Danmark, at tilknytningen til Schweiz alene er arbejdsmæssig, at Stephen Kinnocks ‘ophold på ferie’ i Danmark ikke har midlertidig karakter, men har stået på i fem-seks år, at Stephen Kinnock har udført arbejde under sit ophold i Danmark, og at hans ophold i Danmark har været betydeligt, men ikke er dokumenteret værende ud over 180 dage, hvilket alene vil give fuld skattepligt,” står der i notatet.
Læs hele dokumentet her

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu