Ekspert: Danmark kan vinde VM

21. januar 2013 15:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ekspert: Danmark kan vinde VM
Billede mangler

TV3 Sport-eksperten Peter Bruun Jørgensen tror fortsat på en dansk VM-titel, selvom Kroatien har været frygtindgydende stærke indtil nu.

 

TV3 Sports håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen fastslår, at de hidtidige sejre ikke bare er udtryk for, at Danmark kun har mødt svage hold indtil nu.

– Vi er blandt de hold, der kan vinde VM. Angrebsmæssigt har vi gjort det godt og kontramæssigt har vi endda været rigtigt gode.

Han fremhæver dog Kroatien, som Danmark står til at skulle møde i en eventuel semifinale som turneringens bedste hold indtil nu.

– De dækker rigtigt godt op, og de har en fremragende målmand. De har spillet bedst, men de har det altså med at floppe på et tidspunkt, så jeg tror stadig på Danmark. Desuden har de det ofte svært mod Frankrig, som de skal slå først. Og hvis vi møder kroaterne, har vi også de skytter, der kan skyde sig igennem deres 6-0 forsvar, konstaterer Peter Bruun Jørgensen.

De to andre hold, som han stadig regner blandt VM-favoritterne er hjemmeholdet Spanien og Frankrig.

– Spanien har en nemmere vej end os mod en eventuel finale. Men jeg har ikke været imponeret af deres offensive spil. De mangler spillere, der kan afgøre kampene på egen hånd, så de er meget afhængige af kollektivet.

– Endelig er der Frankrig, men de har skuffet indtil. De blev presset mod Island, som ikke længere er særligt gode. De vakler i defensiven og virker langsomme. Karabatic ser ud til at være på rette vej igen, men en spiller som Dinart er over the hill.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu