ANNONCE

Ekspert: Der må være flere notater i omløb

3. december 2011 15:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: Der må være flere notater i omløb
Billede mangler

Det kan umuligt være det samme notat, som direktør i Skat København Erling Andersen og tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) taler om i Helle Thornings (S) skattesag.
Det vurderer ekspert i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet.
“Jeg kan ikke se, at det er samme notat, de taler om. Troels Lund taler om et notat med spørgsmål rejst af pressen, mens B.T.s notat er en ren faglig vurdering af sagen,” siger han til Newspaq.
Flere eksperter har lørdag sandsynliggjort, at det notat, som Erling Andersen fik af nuværende departementschef i Skatteministeriet Peter Loft, er et B.T.-notat, der dømmer Thornings mand til at betale skat i Danmark.
“Det notat som B.T. siger, at de selv har lavet, må være det samme notat, som Erling Andersen omtaler. Det er ikke et journalistisk notat, men et juridisk notat, som er helt entydigt i sin konklusion,” siger Sten Bønsing og fortsætter:
“Troels Lund og Peter Loft taler om et notat, som Troels Lund siger, at han selv har været med til at lave, og som handler om at ridse centrale spørgsmål op i sagen, og det kan ikke være det samme notat, fordi B.T. ikke ridser noget op, men mere er en skatteretslig vurdering af sagen,” siger han.
Derfor konkluderer eksperten i forvaltningsret, at der må være flere notater i omløb.
“Der er sandsynligvis flere notater, som har cirkuleret, hvor man kan gætte på, at Peter Loft omtaler et af dem, og Erling Andersen omtaler et andet notat, som sandsynligvis er fra B.T.,” slutter Sten Bønsing.
Hvis det famøse notat i skattesagen er et notat fra B.T., så har enten departementschef i Skatteministeriet Peter Loft eller tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) brudt loven, vurderer han.
“Problemet er, at Peter Loft og Troels Lund Poulsen ikke må lægge pres på Skat København, men fordi notatet er så ensidigt, kan det ikke andet end virke som et pres, og det er ulovligt,” siger Sten Bønsing.
Læs hele dokumentet her
Der er nu nedsat en undersøgelseskommission af skatteminister Thor Möger (SF), som skal vende hver en sten i sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu