Ekspert: Enhedslistens trusler er tomme

25. marts 2012 16:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: Enhedslistens trusler er tomme
Billede mangler

Det er mere eller mindre tomme trusler, når Enhedslistens hovedbestyrelse truer med at trække støtten til regeringen og finansloven.
Alligevel gør regeringen meget klogt i at lytte til det utilfredse parti, der har set de borgerlige få alle gaverne den sidste tid.
Det vurderer politiske redaktør på Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane.
“Enhedslisten bliver holdt uden for, og det er deres måde at sige til regeringen, ‘I skal også tage hensyn til os’. Problemet for Enhedslisten er selvfølgelig, at hvis de vælter en regering, så får de Lars Løkke,” siger hun til Newspaq.
Enhedslistens folketingsmedlemmer skal have hovedbestyrelsens godkendelse, hvis de skal stemme for en finanslov.
“Indtil videre er det de foretager sig at rasle med sablen. Partiet har lavet en finanslov med regeringen, og de kan jo også godt se, at de reformer, der er lagt på bordet nu, skal laves med højre side af salen. Det skete med energiforliget, det kommer til at ske med førtidspension- og flexjob-ordningen og muligvis også med kontanthjælpen,” forklarer Elisabet Svane.
Hun mener, at der er to slags signaler fra partiet. Det ene er fra de mening medlemmer, som siger, at de ikke vil stemme for. Og så er der partiets politikere på Christiansborg, som er frustrerede, men som ikke ønsker at vælte regeringen.
“De kan ikke lægge ryg til en masse forringelser og så bagefter stemme for en finanslov, hvor de heller ikke får noget. Omvendt kan de heller ikke vælte regeringen. Det er et ægteskab med indbyrdes afhængighed og derfor uden de helt store skilsmisse-muligheder,” lyder det fra den politiske redaktør.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu