ANNONCE

Ekspert forstår det ikke

29. april 2021 14:57 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Giver ikke meget for nedlukninger af sogne

Ekspert forstår det ikke
Elever fra Gefion Gymnasium modtager onlineundervisning på Riccos café, i København mandag den 26. april 2021. Gymnasieeleverne er trætte af, at gymnasier lukkes ned i lokale nedlukninger, selvom kun en lille del af eleverne bor i det berørte sogn.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Der er registreret 769 nye smittetilfælde i Danmark det seneste døgn, viser tal fra SSI. De er fundet via 167.410 PCR-test.

Dermed er positivprocenten 0,46.

På grund af en teknisk fejl er torsdagens tal smittetal underestimeret, da 50.000 prøvesvar ikke er blevet indlæst.

Antallet af indlagte falder med 8 til 173. Der er registreret to nye dødsfald.

Ekspert forstår det ikke

Udviklingen i smittetallene og indlæggelsestallet de seneste måneder bliver kaldt meget stabile af Eskild Petersen, adjungeret professor i infektionssygdomme ved Klinisk Institut på Aarhus Universitet.

Han har dog svært ved at forstå de gældende regler for automatisk nedlukning af sogne, som også er blevet kritiseret af blandt andre skolelever.

Det hænger sammen med, at skoler har måttet lukke som følge af høj smitte i det sogn, de ligger i. Også selv om der ikke er fundet smitte på skolerne.

– Skolerne er et stramt kontrolleret miljø med test to gange ugentligt af lærere og elever. Så man finder meget hurtigt ud af, hvis der foregår noget, siger Eskild Petersen.

I stedet mener han, at man bør fokusere på en effektiv smitteopsporing i de sogne, hvor der bliver opdaget smitte. Og at man ikke bør lukke eksempelvis skolerne automatisk, før man ved, om der er smitte på dem.

– Jeg er helt enig med de elever, der har været ude i pressen og kritisere, at deres skoler bliver lukket, når der ikke er nogen smitte.

– Det sænker jo ikke smittetrykket at lukke en institution, hvor der ikke er nogen smittede, siger Eskild Petersen.

Fart på vaccinerne

På det seneste er der kommet mere fart på vaccinationerne, i takt med at Danmark er begyndt at modtage flere vacciner end i begyndelsen af året.

Siden onsdagens opgørelse er der givet 51.273 vaccinestik.

Status er torsdag, at 1,3 millioner har fået har minimum et stik, hvilket svarer til 22,4 procent af befolkningen. Omkring halvdelen af den gruppe har fået begge stik.

Der er det seneste døgn registreret yderligere to dødsfald blandt personer, der var smittet med coronavirus. Dermed har der i alt været 2483 dødsfald.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu