ANNONCE

Ekspert: Fortsat lagt op til kampvalg i SF

9. september 2012 12:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: Fortsat lagt op til kampvalg i SF
Billede mangler

Ida Aukens exit fra formandskampen betyder ikke, at Astrid Krag opstilles som eneste kandidat, mener SF-kender.
 
Miljøminister Ida Aukens nej til formandsposten kan være et udtryk for, at der er indgået nogle aftaler internt i partiet.
Det vurderer SF-kender Hans Mortensen, der er politisk journalist hos Weekendavisen og forfatter til bogen “Den Røde Tråd”, der handler om partiet.
– Det kunne tyde på, at der er indgået en eller anden handel. Så vidt man kunne høre på Ida Auken den anden dag, så overvejede hun det jo kraftigt, siger Hans Mortensen til Ritzau.
– Så der kan være nogen, der har handlet med Auken og givet den grønne fløj løfter om central indflydelse mod at hun ikke stiller op. Men det er jo kun gætterier på nuværende tidspunkt, hun har jo ikke selv sagt noget endnu, tilføjer han.
Ida Auken, der repræsenterer partiets grønne fløj, var ellers en af favoritterne til at overtage formandsposten fra Villy Søvndal, mens den oplagte modkandidat er sundhedsminister Astrid Krag.
Men Aukens exit betyder formentlig ikke, at der nu kun er én kandidat til posten, mener Hans Mortensen.
– Nu skal de andre fløje overveje, om de vil komme med en kandidat. Man kigger jo først og fremmest på Mette Touborg, som har opbakning fra mange fra den grønne fløj, lyder det fra SF-kenderen.
– Vi ved jo ikke, hvad Mette Touborg siger, men jeg tror, der fortsat er lagt op til et kampvalg. Hvis det ikke bliver Touborg, så tror jeg, at der kommer en anden, men mindre tung kandidat, siger Hans Mortensen.
Han tør dog ikke byde på, hvem en anden mulig kandidat kunne være. Men SF har tradition for at afholde kampvalg, når der skal vælges ny formand, og det er kun sjældent set, at partiet kun har haft en formandskandidat.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu