Ekspert forventer flere forligsmøder mellem KL og lærerne

4. marts 2013 07:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ekspert forventer flere forligsmøder mellem KL og lærerne

Den varslede lockout af lærerne bliver formentlig ikke afværget på en enkelt formiddag.

 

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, og chefforhandler for Kommunernes Landsforening (KL), Michael Ziegler, vil formentlig komme til at konsumere adskillige kander kaffe med forligskvinde Mette Christensen, der har indkaldt parterne til møde i Forligsinstitutionen mandag klokken 10.

»Jeg tror, at det vil køre noget tid. Hun prøver dem af, og så finder vi ud af i løbet af ugen, om der er mulighed for, at parterne kan nærme sig hinanden. Det er ikke noget, man lige klarer på en formiddag,« siger Flemming Ibsen, der er arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet.

Han understreger, at lærerne og KL har stået meget langt fra hinanden hidtil, og at det derfor kommer til at kræve et stort stykke arbejde fra forligsmanden, hvis konflikten skal afværges.

»Som det er kørt hidtil, så er de så langt fra hinanden, at de blot kommer til at repetere deres positioner, og så er det op til forligskvinden at finde ud af, om hun kan tage over,« siger Flemming Ibsen.

»Hun afprøver deres positioner for at finde ud af, om de er klar til at komme med indrømmelser. Hvis de ikke er det, så opgiver hun på et tidspunkt, og så har vi sådan set konflikten,« fortsætter han.

I weekenden var økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) højst utraditionelt ude og bakke op om KL, der ifølge Flemming Ibsen står stærkt i forhandlingerne med regeringen i ryggen.

»Det er spørgsmålet, om KL er villige til at lave en aftale med Danmarks Lærerforening, eller om man satser på lovgivning i stedet for. Så er det reelt en nedsmeltning af den danske arbejdsmarkedsmodel, hvis KL i virkeligheden bar venter på et lovindgreb,« siger Flemming Ibsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu