ANNONCE

Ekspert: Giv disse danskere penge under krisen

2. april 2020 04:12 | Af: Newsbreak.dk

Overvismand Carl-Johan Dalgaard mener, at særlige grupper af danskere bør få økonomisk støtte.

Når krisen slipper taget i det danske samfund, vil borgerne være så bange for nye kriser, at de lader deres penge stå på bankkontoen frem for at bruge dem i butikkerne, mener overvismand Carl-Johan Dalgaard.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det skriver Politiken torsdag.

– De vil ikke gå ud at shoppe nyt tøj, biler, cykler og alle mulige andre forbrugsgoder. Og det er noget skidt for samfundsøkonomien og for de virksomheder, der forsøger at komme til hægterne, siger han og fortsætter:

– Derfor giver det rigtig god mening så hurtigt som muligt at kanalisere flere penge ud til de borgere, der har en stor tilbøjelighed til at forbruge; og det er typisk de unge, de ældre og de lavtlønnede, siger overvismanden, der bliver bakket op af flere førende økonomer.

Vil sætte yderligere gang i hjulene

Finansminister Nicolai Wammen (S) er enig i, at der vil være behov for at “sætte yderligere gang i hjulene”, når samfundet igen skal lukkes op:

“Det tror jeg der er bred enighed om, og jeg hilser forslag velkomne”, siger ministeren i en skriftlig kommentar:

“Lige nu er opgaven at holde hånden under danske arbejdspladser, så vi sikrer, at så få danskere som muligt mister deres job, og så få virksomheder som muligt bukker under”, siger han.

I USA har både demokrater, republikanere og sågar præsident Donald Trump selv nævnt de såkaldte helikopterpenge som en mulighed for at holde hånden under amerikanernes forbrug.

I det danske Folketing er Venstre umiddelbart positiv over for ideen, mens Radikale Venstre ser det som en vanskelig model.

– Det vil være en svær politisk øvelse at dele penge ud til nogle, men ikke til andre i den nuværende situation, men jeg vil ikke afskrive det, siger finansordfører og næstformand Sofie Carsten Nielsen.

Men målet er ikke at dele sol og vind lige, understreger Carl-Johan Dalgaard.

Det handler om at sparke gang i forbruget, og får de højtlønnede en pengegave, vil de typisk spare pengene op:

– Det nytter jo ikke noget, når vi vil have gang i forbruget, siger overvismanden.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke tiltag regeringen har gjort mod coronavirus.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu