Ekspert: I dag drejer Frankrig til venstre

6. maj 2012 11:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: I dag drejer Frankrig til venstre
Billede mangler

Indbyggerne i Europas næststørste økonomi skal i løbet af i dag til urnerne, hvor de skal sætte kryds ud for deres favoritkandidat til landets øverste embede.
Og det bliver som forventet en dyst mellem socialisten Francois Hollande og den nuværende præsident, Nicolas Sarkozy, fortæller lektor i fransk ved Københavns Universitet, Henrik Prebensen, til Newspaq.
“Det bliver en tvekamp mellem højre- og venstrefløjen. Sådan er den franske forfatning indrettet,” siger han til Newspaq.
Alt tyder på, at det bliver socialisten Francois Hollande, der bliver landets næste præsident. Han vandt første runde med lidt mere end 28 procent af stemmerne. Et enkelt procentpoint bedre end Sarkozy. Resten af stemmerne blev fordelt mellem otte nu eliminerede kandidater.
“I det øjeblik Hollande blev kandidat for venstrefløjen, fik han en meget stor pakke stemmer med. Mange har også talt om et element af anti-Sarkozy i det her valg, og det har Hollande nok også profiteret af, da man kun kan stemme på de to kandidater,” siger Henrik Prebensen.
Fancois Hollande har under valgkampen samtidigt fået rykket sig væk fra prædikatet, at han skulle være både kedelig og anonym, siger Henrik Prebensen.
“Jeg syntes nok, at han har vundet i forhold til det kedelige prædikat, han havde fået. Sidst i valgkampen har han fremstået som det var ham, der var præsident og Sarkozy, der var udfordreren,” siger han.
Francois Hollande har under valgkampen holdt sig til sit valgprogram på 60 punkter, som han ikke har afveget fra på noget tidspunkt. Nicolas Sarkozy har derimod forvirret vælgerne med en zig-zag kurs, forklarer Henrik Prebensen.
Resultatet af valget kendes sent i aften.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu