Ekspert: Intet tyder på våbenhvile

9. april 2012 19:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: Intet tyder på våbenhvile
Billede mangler

FN og tidligere generalsekretær Kofi Annans anstrengelser for en våbenhvile i Syrien er efter alt at dømme spildte.
Aftalen skulle ellers træde i kraft i morgen, men ifølge lektor i Mellemøststudier på Syddansk Universitet Helle Lykke Nielsen skal der langt mere til, hvis våbnene skal nedlægges.
Præsident Assad og resten af hans brutale styre vil nemlig heller slagte egen befolkning end at give den mindste indrømmelse.
“De stopper først, når de er stensikre på, at der ikke er flere oprørere, der vil gøre noget som helst. Og det er der jo ikke meget, der tyder på,” siger hun
I dag er mindst to mennesker dræbt på grænsen til Tyrkiet. Over 9.000 mennersker er ifølge FN dræbt i det et år lange oprør i Syrien.
“Det eneste, der kan stoppe Assad’s undertrykkelse af oprørerne er, hvis der er en magt udefra, der er endnu stærkere, og som er parat til at slå ned,” siger Helle Lykke Nielsen.
Styret er slet ikke under pres, understreger hun.
“EU-sanktioner hjælper ikke meget. Det amerikanske pres hjælper ikke meget. Der skal nogle helt anderledes slagkraftige midler til at få styret til at stoppe den nedslagtning, der finder sted, og det er der ingen, der er parat til med den geopolitiske position, som Syrien har,” siger Helle Lykke Nielsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu