Ekspert: Løkke slipper billigt fra ryge-krise

6. marts 2012 15:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: Løkke slipper billigt fra ryge-krise
Billede mangler

På den store skala over politiske skandalers levetid er Lars Løkke Rasmussens (V) dyre rygekabine på skatteborgernes regning en døgnflue.
Det vurderer Mark Ørsten, lektor ved Roskilde Universitet, der har skrevet en bog om politiske skandaler i Norden.
“Det er en historie, som relativt hurtigt dør ud. Al forskning i politiske skandaler viser, at det er meget svært at løfte skandaler om en person, der ikke længere sidder som minister, eller hvis sagen har et par år på bagen,” siger Mark Ørsten til Newspaq.
Lars Løkke er havnet i medieorkanens øje, fordi han i sin tid som statsminister købte en rygekabine for danskernes skattekroner til Statsministeriet. Kabinen var fire gange dyrere end den, som fødevareminister Mette Gjerskov (S) sidste år selv måtte betale efter offentligt pres.
Ved Mette Gjerskovs kabine var Venstre ude med riven over for Socialdemokraterne. Og netop dobbeltmoralen kommer ifølge Mark Ørsten til at fylde mere i medierne, end selve Løkkes handlinger.
“Jeg tror, der vil komme et par artikler om det strategiske spil, hvor man fokusere på, at Venstre har kritiseret nogle, samtidig med at de selv har gjort det. Det vil formentlig ikke handle om, hvad Lars Løkke har gjort og ikke gjort i sin tid i Statsministeriet,” fortæller lektoren.
Mediernes artikler om dobbeltmoralen er derfor med til at drive Løkkes kabine-krise i graven. Ligesom det skete med billagssagen.
“Lars Løkke har prøvet det før med bilagssagen, og selvom den kørte lang tid i medierne, så var det store problem, at den bestod af en masse gamle bilag. Så folk lod sig ikke påvirke af sagen, og de døde alt sammen ud igen,” forklarer Mark Ørsten, der ikke mener, at skandalen vil sætte alvorlige aftryk i meningsmålingerne.
Både Socialdemokraterne og DF mener, at Lars Løkke skal betale de 154.000 kroner tilbage, som skatteborgerne har måttet betale for rygekabinen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu