Ekspert: Lyt til befolkningen og drop kvoter

13. marts 2012 10:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: Lyt til befolkningen og drop kvoter
Billede mangler

Den positive økonomiske effekt af at få flere kvinder i bestyrelsen er svær at få øje på.
Derfor skal man ikke forvente, at virksomhederne gør det af sig selv. Og der er heller ingen økonomisk pointe i, at politikerne tvinger dem til det.
Så klar er meldingen fra professor Caspar Rose fra CBS, han mener, at befolkningen modstand mod kønskvotering er meget fornuftigt.
“Jeg mener rent faktisk, at politikerne burde lytte til befolkningen her og så skrinlægge al mulig snak om kvoter og så forbedre fødekæden for kvindelige bestyrelsesmedlemmer, det er det, der er afgørende,” siger han til Newspaq.
Det siger han, fordi der ifølge ham ikke eksisterer noget grundlag for at tro, at det hjælper virksomhederne at have flere kvinder i bestyrelserne.
“Hvis der virkelig var en eller anden mærkbar effekt ved at øge andelen af kvinder i bestyrelsen, så havde virksomhederne fundet ud af det for lang tid siden selv. Dummere er de altså ikke,” siger Caspar Rose.
Derudover frygter han, at der slet ikke er kvalificerede kvinder nok, hvis alle bestyrelser skal have fyldt 40 procent af bestyrelsespladserne med dem.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu