ANNONCE

Ekspert: Ny traktat skal give EU troværdighed

5. december 2011 20:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: Ny traktat skal give EU troværdighed
Billede mangler

Frankrigs Nicolas Sarkozy og Tysklands Angela Merkel har i dag mødtes for at diskutere en ny EU-traktat, der skal redde euroen og den europæiske økonomi.
Allerede i sidste uge kom det frem, at den franske leder ville forelægge en ændring af EU-traktaten på sit møde med Merkel, og lederne af de to største økonomier i EU er nu blevet enige om ændringerne.
“Håbet er, at det kan dæmpe uroen på de finansielle markeder, fordi der nu kommer en udmelding om, at man går efter grundlæggende traktatændringer,” siger professor ved CBS, Jesper Rangvid til Newspaq.
Han forklarer, at de to stormagtsledere desuden håber, at en traktaktændring måske kan føre til, at Den Europæiske Centralbank begynder at spille en endnu større rolle i den igangværende gældskrise.
Udmeldingen om ny traktat er således også for at sikre, at omverden får et klart signal om, at euro-landene tager hånd om de skrantende økonomier i flere af det økonomiske fællesskabs lande.
“På den længere bane, der skal man sikre troværdighed omkring den finanspolitiske situation i de enkelte lande, hvilket dækker over, at landene ikke må opbygge underskud og gæld,” siger økonomiprofessoren om formålet med traktaten og forklarer videre:
“Man kan sige, at en traktaktændring slår det fast, det er en meget grundlæggende ændring, og dermed bliver selve ændringen også troværdig.”
En traktatændring kan gå hen og blive vedtaget, også selvom det kun er med et flertal fra kun de 17 EU-lande, der bruger euroen, meldte den franske præsident Nicolas Sarkozy tidligere på dagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu