ANNONCE

Ekspert om blokade-forbud: Ren manipulation

1. august 2012 13:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert om blokade-forbud: Ren manipulation
Billede mangler

Det er snydedumt og et udtryk for uvidenhed.
En af landets førrende arbejdsmarkedforskere, Henning Jørgen fra Aalborg Universitet, sabler en ny undersøgelse om et blokade-forbud ned.
Seks ud af ti danskere støtter ifølge Jyllands-Posten Venstre og Dansk Folkepartis forslag om at gøre det ulovligt at gå i blokade mod virksomheder, der har overenskomst med en landsdækkende fagforening.
Men Henning Jørgensen mener slet ikke, at undersøgelsen afspejler virkeligheden.
– Hvis det fagligt set skal kunne bruges, så skal man have både viden og erfaring på området med, så man ved, hvad folk svarer ja eller nej til. Folk ved ikke noget om den blokade. De fremstiller det som om, at det er en fysisk blokade – og det er det ikke, siger han og fortsætter:
– Danskerne ved for lidt om det, spørge-teknikken er forkert og metoden er ikke rigtig. Jeg har sagt til Jyllands-Posten, at jeg ikke fæster lid til den undersøgelse, det viser mere effekten af deres egen kampagne mod 3F.
Fagforeningen 3F har i månedsvis været i lovlig blokade af Vejlegården, fordi ejeren skiftede overenskomst fra 3F til en ringere hos Krifa.
Venstres og Dansk Folkeparti skal blande sig udenom konflikten, mener arbejdsmarkedsforskeren.
– Det bedste råd man kan give politikerne er at holde nallerne væk. Det danske aftale -og overenskomstsystem er jo også et konfliktløsnings-system, og hvis man ødelægger det, så mister man meget, siger han og fortsætter:
– Det er faktisk uvidenhed, dumhed eller et ønske om at stække LO-fagbevægelsens aktionsmuligheder. Tilsvarende burde man så stække arbejdsgivernes muligheder, men det er der jo ikke tale om.
Regeringspartierne har afvist forslaget med henvisning til, at det vil gå ud over lønmodtagerne, der vil få dårligere forhold.
3F’s blokade af Vejlegården betyder blandt andet, at restauranten ikke kan få leveret post, hentet skrald eller annoncere i Vejle Amts Folkeblad.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu