ANNONCE

Ekspert: Sådan påvirker corona din sommerferie

14. april 2020 08:47 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Det er ikke sandsynligt, at du kan nyde sommerferien under varmere himmelstrøg, mener ekspert.

Selv om Danmark så småt har taget fat i den store opgave, som det er at genåbne samfundet, efter det i længere tid har været lukket, så er udsigterne til sommerferie uden for landets grænser minimale, mener en ekspert.

Hans Jørn Kolmos, professor i mikrobiologi ved Syddansk Universitet, vurderer, at det nok først er sommerferien i 2021, der kan blive med rejser til udlandet, skriver BT.

En hjemmesommer

Selv om du formentlig stadig går og håber på, at grænserne åbnes op til sommerferien, så du kan komme ud af Danmark, så kan det allerede nu være, at du bør forberede dig på det modsatte. Det mener Hans Jørn Kolmos, der er professor i mikrobiologi.

– Jeg ville ikke købe en rejse. Vi skal helt realistisk indstille os på, at det bliver en hjemmesommer, siger Hans Jørn Kolmos til avisen og fortsætter:

– Vi lever i en international verden, og selvfølgelig kommer vi til at rejse igen, men man kan nok godt regne med, at næste sommerferie til syden kommer til at være i 2021.

Han påpeger, at det blandt andet skyldes virussens udvikling i landet, men også den indflydelse den har haft eksempelvis i forhold til udbuddet af rejser, mulige rejseselskaber og lignende.

Danmark genåbnes

På statsminister Mette Frederiksens pressemøde før påske løftede hun og regeringen sløret for, hvordan den kommende genåbning af Danmark så småt skal udføres.

En af de helt store ændringer var, at det igen for nogle børn betyder, at de vender tilbage til institutionslivet. Fra onsdag den 15. april vil regeringen genåbne børnehaver, daginstitutioner og skoler fra 0. til 5 klasse.

Det er uklart, hvad næste skridt i genåbningen vil være, men på pressemødet gav statsministeren udtryk for, at det muligt kunne være caféer, barer, restauranter, frisører, massører og lignende, der skulle genåbnes. De er indtil videre dog fortsat lukkede.

Ligeledes fik flere tusinde ødelagt lidt af sommerens planer, da forsamlingsforbuddet blev forlænget til at vare til og med august, hvilket fik stor betydning for sommerens danske festivaler, der på stribe blev aflyst.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu