ANNONCE

Ekspert sætter en pris på Japans OL-udskydelse

24. marts 2020 21:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Japansk økonomiprofessor vurderer, at det koster Japan 40 milliarder kroner at rykke OL fra 2020 til 2021.

Ekspert sætter en pris på Japans OL-udskydelse
Japans premierminister, Shinzo Abe, holdt tirsdag møde med IOC, og det mundede ud i en udsættelse af OL. Foto: Pool/Reuters

Det er bogstaveligt talt en alvorlig streg i regningen, at Japan må udsætte sommerens OL til 2021 som følge af den verdensomspændende coronakrise.

Det vurderer en japansk økonomiprofessor ved universitetet i Kansai.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Ifølge professor Katsuhiro Miyamoto vil en omlægning koste arrangøren omkring 640 milliarder yen, skriver nyhedsbureauet dpa. I danske kroner svarer det til 40 milliarder.

Et hårdt slag

Det var efter et møde tirsdag mellem den japanske premierminister, Shinzo Abe, og præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité, Thomas Bach, at beslutningen om at udskyde OL blev truffet og siden meldt ud.

Det er i det hele taget et hårdt slag for Japan, der befinder sig i en økonomisk krise.

– Vi står over for en meget alvorlig situation, siger Hiroshi Ugai, cheføkonom ved JPMorgan Securities Japan, til nyhedsbureauet Reuters.

JPMorgan anslår, at det på bundlinjen i 2020 vil koste Japan 1,1 billioner yen at udsætte OL. Det svarer til 70 milliarder kroner.

Derudover bliver det en omkostelig affære at bekæmpe corona i Japan. Kilder siger i samme artikel til Reuters, at Shinzo Abe har sat et beløb svarende til 950 milliarder kroner af til formålet.

Ingen konkret dato

Mens mange store sportsbegivenheder i 2020 – herunder EM i fodbold – er blevet udsat, har IOC tøvet, og så sent som i sidste uge lød det, at man agtede at afvikle sommerens OL som planlagt.

Siden har mange nationale forbund og olympiske komitéer lagt pres på for en udsættelse, og så gik det pludseligt stærkt.

Søndag lød det fra IOC, at man overvejede at udsætte, og at en beslutning ville blive taget inden for fire uger, men der skulle altså kun gå omkring halvandet døgn.

Kronprins Frederik, medlem af IOC, har efterfølgende kommenteret på beslutningen, som han kalder tung.

Det er en utrolig trist dag for atleterne og hele eliteidrætten, som havde forberedt sig til verdens største sportsbegivenhed, udtalte kronprinsen tidligere tirsdag til Ritzau.

Det er uvist, hvornår OL bliver afviklet i 2021, men det bliver senest om sommeren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu