ANNONCE

Ekspert sætter Iran-krig på stand by

1. december 2011 17:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert sætter Iran-krig på stand by
Billede mangler

Den diplomatiske krise mellem Iran på den ene side og Storbritannien på den anden, skal ikke tolkes som et tegn på krig.
Også selvom en række andre europæiske lande siden krisens start har midlertidigt lukket deres ambassader, det mener Lars Erslev, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier.
“Det tror jeg ikke på nuværende tidspunkt. Der er en lang vej fra at nedgradere sine diplomatiske forbindelser og kalde sine ambassadører hjem til konsultation og så til en desideret militær konfrontation,” siger Lars Erslev.
Iran har i lang tid været kritiske over for England, og de kritiske røster fra London har øget irritationen, forklarer han.
England trak tidligere på ugen diplomater hjem og indførte skærpede sanktioner over for Iran i forbindelse med mistanken om udviklingen af atomvåben.
“Iran prøver nu via alle mulige kanaler at sige, at det, England gør, er forhastet og udtryk for en konspiration,” siger Lars Erslev og understreger, at der før har været lignende konflikter mellem landene uden det førte til egentlig krig.
“Men det er en meget alvorlig krise, og den bliver formentlig intensiveret. Og vi kan ikke vide, hvordan Iran vil reagere,” lyder det fra seniorforskeren, som vurderer, at bolden nu ligger hos den iranske regering.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu