Ekspert: Sigtet dansker har ikke lavet bomber

2. april 2012 13:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: Sigtet dansker har ikke lavet bomber
Billede mangler

De aktiviteter, som en dansk statsborger er sigtet for i Marokko, er med al sandsynlighed ting, som ikke falder under kategorien terror herhjemme.
Den anholdte, 37-årige Thami Najim, et ledende medlem af det yderligtgående islamistiske parti Hizb-ut-Tahrirs marrokanske afdeling, hvor han angiveligt har fungeret som webmaster og it-ansvarlig.
Og derfor er der tale om, at han er anholdt for ting, som gruppen fuldt lovligt udfører herhjemme, vurderer adjunkt ved Center for Mellemøststudier og ekspert i Hizb-ut-Tahrirs, Kirstine Sinclair.
“De aktiviteter, han laver i Marokko som Hizb-ut-Tahrirs-medlem, er altså ikke anderledes end de aktiviteter, han har lavet i Danmark,” siger hun til Newspaq og forklarer:
“Vi skal ikke gå ud fra, at han har siddet dernede og bygget bomber, vi skal gå ud fra, at han har uddelt løbesedler og holdt Hizb-ut-Tahrirs-møder, og det er altså nok til at komme på den marokkanske regerings terrorliste.”
Thami Najim sidder fængslet på ottende uge nu, hvor han er sigtet for at bringe landets sikkerhed i fare og forsøg på at vælte det marrokanske regime.
Han nægter sig skyldig og hans familie holder også på hans uskyld, fortæller de i dagens udgave i Politiken.
Thami Najim har både dansk og marokkansk statsborgerskab, men loven i Marokko anerkender ikke dobbelt statsborgerskab og dermed ikke Najims status som dansk statsborger, skriver avisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu