ANNONCE

Ekspert: Troels Lund kan åbne munden

2. december 2011 17:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekspert: Troels Lund kan åbne munden
Billede mangler

At Troels Lund Poulsen fortsat nægter at udtale sig i sagen om Helle Thorning-Schmidts skattesag har intet at gøre med, hvad han må, og hvad han ikke må.
Det fortæller lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, Sten Bønsing.
“Det her minder lidt om hans selvpålagte tavshedspligt i sidste uge, men det har intet at gøre med, hvad han må og ikke må sige som tidligere minister. Det eneste, han ikke må udtale sig om i sagen her, er Helle Thornings-Schmidts personlige skatteoplysninger,” siger Bønsing.
Troels Lund Poulsen har på et syv minutter langt selvvalgt pressemøde formået at sige, at han ikke kan sige noget som helst. Til Pressen.
“Jeg kommer ikke videre end at sige, at nu svarer jeg på de spørgsmål, jeg bliver stillet. Jeg har ikke haft mulighed for at udtale mig; det får jeg nu,” var venstremandens forklaring. Hvorefter han ikke ville svare på andet end ét spørgsmål.
Det eneste, han fortalte på pressemødet, var, at det i morges omtalte notat blot indeholdt presseklip. At det eneste, han i tiden som minister leverede af dokumenter til departementschefen i Helle Thorning-Schmidts skattesag, var helt banale presseklip. Men heller ikke presseklip mente Lund Poulsen, at han kunne udlevere.
Også i tilfældet med presseklippene handler det om venstremandens selvformulerede regler.
“Der er intet til hinder for, at han udleverer de presseklip, han siger, at det omtalte notat dækker over,” forklarer Sten Bønsing.
Men det ville Troels Lund Poulsen ikke. Til gengæld gentog han igen og igen, at han glædede sig til at få lov til at udtale sig. Bare ikke nu.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu