Ekspert: UCI nødt til at tage Riis med

18. februar 2013 21:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ekspert: UCI nødt til at tage Riis med
Billede mangler

Den internationale cykelunion, UCI, har mandag aften valgt at udvide World Touren fra 18 til 19 hold. Det sker efter den internationale sportsdomstol, CAS, i sidste uge besluttede, at UCI var forkert på den, da unionen i december afviste at tildele Team Katusha en World Tour-licens.

Og dermed skulle der gøres plads til Katusha.

I stedet for at fratage licensen fra et andet hold – f.eks. Team Saxo Tinkoff – så har UCI altså i stedet valgt at udvide.

– UCI har haft andre sager, der er trukket ud, men set i lyset af den seneste tids uro, så har de absolut ingen interesse i at skabe unødig ballade. Derfor gør de det her. Alt andet havde givet et mudret 2013, og det ønsker UCI for alt i verden ikke. Nu skal fokus tilbage på det, der sker på landevejen, siger Eurosports cykelkommentator Thomas Bay.

– Hvis de havde frataget licensen fra et andet hold, så var det bare endt i en ny sag hos CAS. Med udvidelsen sker der intet, selvom UCI nu skal tage et slagsmål med løbsarrangørerne, siger Thomas Bay.

For UCI’s beslutning giver visse udfordringer rent praktisk. Ved diverse løb er der nemlig en grænse for, hvor mange ryttere, der kan deltage. I Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España må hvert hold for eksempel kun stille med ni ryttere på holdet, og med ni ekstra oveni bliver det presset.

Det vil de private løbsarrangører som Giro d’Italia f.eks. gerne undgå, og derfor har de da også allerede sagt, at der ikke bliver plads til 19 hold. Men det er Thomas Bay sikker på alligevel nok skal blive tilfældet.

– Det er den mulighed der lige umiddelbart er, og jeg kan ikke tro, at der er nogen i cykelsporten, der ønsker mere ballade, så de skal nok finde en løsning på det problem. Jeg tror ikke, der bliver en stor konflikt, siger Thomas Bay.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu