ANNONCE

Åbner for indendørs koncert eller håndboldkamp

24. april 2021 12:03 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Indendørs arrangementer kan gennemføres med krav om coronapas og mundbind ifølge ekspertgruppe

Åbner for indendørs koncert eller håndboldkamp
Der er nu åbnet for en snarlig tilbagevenden til tilskuere til blandt andet håndbold. (Foto: Tim Kildeborg Jensen/Scanpix)

En ekspertgruppe ser positivt på muligheden for at afholde større indendørs arrangementer, hvis publikum sidder ned. Det fremgår af nye anbefalinger, der kom fredag, og som Folketingets partier skal tage stilling til.

Dermed er der snart udsigt til at kunne deltage i arrangementer som indendørs koncerter, håndboldkampe, teaterstykker og biografforestillinger. Smitterisikoen vurderes at være middel.

Der er krav om et coronapas, som er et bevis på, at man enten er vaccineret, har været smittet inden for det seneste halve år eller har en negativ coronatest, der højst er 72 timer gammel.

Der skal være mindst en meters afstand mellem hver siddende tilskuer, og man skal bruge mundbind eller visir, når man ikke sidder på sin plads.

Folk skal opdeles i sektioner, hvor der maksimalt må være 500 tilskuere, som har retning mod en scene eller lignende.

To faser

Eksperterne forslår en genåbning i to faser, hvor ovenstående er del af fase 1.

Når alle over 50 år, der ønsker det, er vaccineret, kan fase 2 gå i gang.

Fakta

Det er stadig lukket

Her er et overblik over nogle af steder, der fortsat er lukket:

* Fitnesscentre: Kan ifølge genåbningsaftale fra 22. marts tidligst åbne 6. maj. Det skal aftales nærmere. Alternativt 21. maj.

* Spillesteder, teatre og biografer: Kan åbne 6. maj.

* Indendørs idræt for voksne i aldersgruppen 18-70 år. Det vil sige sportsgrene som badminton, håndbold og volleyball: Kan ifølge tidligere genåbningsaftale tidligst åbne 6. maj – alternativt 21. maj.

* Badelande og svømmehaller (for ikke-foreningsaktiviteter): Kan åbne 21. maj.

* Legelande og indendørs områder i forlystelsesparker og zoologiske haver. Kan genåbne 21. maj.

* Casinoer og spillehaller: Kan åbne 21. maj.

* Diskoteker: Der er ikke sat dato på, hvornår de kan genåbne. Folketinget har bedt Epidemikommissionen komme med en vurdering af muligheden for en genåbning, når alle over 50 år har fået første dosis af en vaccine. Det ventes at være i slutningen af maj.

* Festivaler: En ekspertgruppe vil i løbet af få dage komme med anbefalinger til, hvordan man eventuelt vil kunne afholde festivaler og andre store arrangementer til sommer.

Kilder: Justitsministeriet, Statsministeriet, Kulturministeriet.

Det betyder, at deltagere ikke behøver at have faste pladser længere, men at de fortsat skal være siddende. Der er heller ikke et krav om en meters afstand mellem hver siddende tilskuer, men der er et arealkrav på to kvadratmeter per person.

Indendørs arrangementer med stående publikum kan ikke gennemføres før fase 2 ifølge eksperterne.

Afventer politikerne

Det er endnu uvist, hvornår de politiske drøftelser begynder. Men det ventes først at ske engang i næste uge.

Fredag vakte det opsigt, da eksperterne fastslog, at sommerens musikfestivaler ikke kan afholdes som normalt og slet ikke med overnattende gæster.

Heller ikke store markeder bør holdes til sommer.

Ekspertgruppen har haft til opgave at undersøge, hvordan man eventuelt kunne afholde festivaler og andre store arrangementer til sommer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu