Eksperter anbefaler max to nattevagter i træk

21. februar 2012 14:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Eksperter anbefaler max to nattevagter i træk
Billede mangler

12 internationale og danske eksperter er som de første nu klar med en række anbefalinger til forebyggelse af brystkræft i forbindelse med natarbejde.
Hvis man har arbejde om natten, og har gjort det i mange år, er der nemlig en øget risiko for at få brystkræft. Undersøgelser i 2007 slog fast, at arbejde, der giver forstyrrelser i døgnrytmen, giver øget risiko for brystkræft.
En af anbefalingerne for at forebygge kræften for både mænd og kvinder er derfor, at man maksimalt har to nattevagter i træk.
Resultaterne fra 2007 har, for især sygeplejerskerne, skabt grund til bekymring, og derfor er Dansk Sygeplejeråd glade for de nye resultater.
“Det er rigtig godt, at eksperterne kommer med nogle konkrete anbefalinger, som medarbejderne kan forholde sig til. Og højst to nattevagter i træk er i mine øjne den klareste anbefaling af alle. Jeg går nu ud fra, at arbejdsgiverne vil tage ansvar og sørge for, at det bliver muligt for medarbejderne at følge eksperternes råd,” siger Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.
En anden anbefaling går på, at man skal have vagter, der skifter med uret. Altså at man skifter fra dagvagt til aftenvagt, aftenvagt til nattevagt, nattevagt til dagvagt osv.
Læs flere anbefalinger her: http://www.cancer.dk/Nyheder/nyhedsartikler/2012kv1/eksperternesforslag.htm

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu