ANNONCE

Eksperter: ”Danmark Bedste Arbejdsplads” er fup

16. november 2011 17:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Eksperter: ”Danmark Bedste Arbejdsplads” er fup
Billede mangler

McDonald’s, Microsoft, Tivoli og Irma betaler for at blive undersøgt til at være ‘Danmarks Bedste Arbejdsplads’. Men undersøgelsen er et dyrt og useriøst branding-stunt.
Sådan lyder den hårde dom fra flere forskere på dagen, hvor undersøgelsen fra Great Place to Work for 2011 er blevet offentliggjort.
Kun 143 af alle arbejdspladser i Danmark har deltaget i konkurrencen, oplyser analysevirksomheden, der har registreret ‘Danmarks Bedste Arbejdsplads’ som et varemærke.
Betaler for at være med
De deltagende virksomheder har betalt mellem 53.000 og 74.000 kroner for at komme i betragtning til titlen. 11 af de deltagende virksomheder er offentlige.
– Jeg synes, det er noget, der ligner fup. Det er ren skønhedskonkurrence, og jeg er dybt kritisk over for den måde at rangordne arbejdsmiljøet på. Det er pop og spild af penge, siger arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet til nyhedsbureauet Newspaq.
Seniorforsker Ole Sørensen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø mener ikke, at udnævnelsen holder vand videnskabeligt:.
– Når det kun er et udsnit, og ikke engang et repræsentativt et, så kan man ikke sige, at her er den bedste arbejdsplads i Danmark. Det er misvisende, siger han.
Fakta: Top 10 over store deltagende virksomheder:
1 McDonald’s Danmark
2 Nordea Liv & Pension
3 Tivoli
4 EnergiMidt
5 Irma
6 Novozymes
7 Syd Energi
8 Beierholm
9 Alka Forsikring
10 Atea

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu