ANNONCE

Eksperter: Dronningen træder tilbage

2. november 2020 16:52 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Eksperter tror, Dronning Elizabeth vælger at abdicere, når hun fylder 95 til april næste år.

Den royale forfatter og kommentator Robert Jobson er rimelig fast i troen, når det gælder det britiske kongehus’ nærmeste fremtid. Han er overbevist om, at dronning Elizabeth overlader tronen til sin ældste søn, prins Charles, inden for overskuelig fremtid. Det har han ifølge Mirror fortalt i True Royalty’s TV-programmet Royal Beat .

“Jeg tror på, at dronningen, når hun fylder 95 år den 21. april 2021, træder tilbage,” sagde han i udsendelsen.

Artiklen fortsætter under videoen

Han møder opbakning fra kollegaen Jack Roystonen, som dog tilføjer, at det bliver en vanskelig beslutning at tage for monarken, som har stået i spidsen for det britiske kongehus siden 1952.

“Jeg tror ikke, hun hun gør det af lyst, men at hun reelt er nået til et punkt, hvor hun har overdraget stort set alt til Charles. Og hvordan skulle hun så kunne se sin søn i øjnene uden at gøre han til konge,” siger han.

Dronningen, der på grund af sin høje alder er i højrisikogruppen i forbindelse med corona-smitte, har været tvunget til at holde meget lav profil under krisen, som har forhindret hende i at gennemføre en lang række officielle pligter og arrangementer.

Hun har også valgt at rykke fra Buckingham Palace til Windsor Castle sammen med sin mand, prins Philip, hvor hun, bortset fra relative korte besøg på sin skotske ejendom Balmoral samt Sandringham, har opholdt sig det meste af tiden, siden pandemien for alvor fik tag i Storbritannien.

Her har hun bag hermetisk lukkede døre dog holdt på med at konferere med blandt andet ledende politikere og er desuden jævnligt blevet briefet omkring hele situationen af såvel sin regering som medicinske eksperter.

Hun har også fået lært at benytte de digitale og virtuelle muligheder og ad den vej kunnet chatte og holde forbindelsen med forskellige instanser, velgørende organisationer og ikke mindst familien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu