ANNONCE

Eksperter kræver åbenhed: Hvad koster det?

26. marts 2020 04:27 | Af: Newsbreak.dk

Den ømtålelige debat om penge og liv banker på.

Et enigt Folketing har med nedlukningen af store dele af Danmark foretaget en af historiens mest indgribende og dyreste sundhedsforanstaltninger.

Det er sket i nødværge for at forhindre et sammenbrud i det danske sundhedsvæsen uden megen viden om, hvad regningen bliver.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Men nu er der behov for at beregne omkostningerne ved de forskellige tiltag mod coronavirussets spredning, lyder opfordringen i Politiken torsdag fra overvismand Carl-Johan Dalgaard, der er formand for Det Økonomiske Råd og professor i økonomi ved Københavns Universitet.

Det er nemlig en forudsætning for, at politikerne på et tidspunkt kan tage den næste ekstremt ømtålelige beslutning på et mere oplyst grundlag: Hvornår og hvordan lukker vi samfundet op igen?

– Det er vigtigt, at vi begynder at evaluere på, hvad omkostningerne ved de forskellige tiltag rent faktisk er, så det politiske beslutningsgrundlag er så godt som muligt. Så når man træffer beslutninger om enten at afslutte eller fastholde eller lempe tiltagene, så kender man ikke bare de sundhedsmæssige konsekvenser, men også de økonomiske konsekvenser, siger overvismanden til Politiken.

Tidligere overvismand Michael Svarer er enig.

– Det er en prioritet, hvordan man skal komme tilbage, og der er det væsentligt for regeringen at have information om, hvad konsekvenserne er, og hvem der bliver ramt, siger han til Politiken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu