Ekspert: ‘Sidste chance til De Gea’

21. januar 2013 12:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ekspert: 'Sidste chance til De Gea'
De Gea stod godt i Manchestermålet de første 90 minutter - men i overtiden gik det galt. Foto: Facebook.
De Gea, Målmand hos Manchester United.

De Gea stod godt i Manchestermålet de første 90 minutter – men i overtiden gik det galt. Foto: Facebook.

Den unge målmand havde ellers leveret lidt af en matchwinder-præstation med flere flotte redninger på forsøg fra blandt andre Clint Dempsey og Gareth Bale. I sidste ende blev den 22-årige spanier dog skurken, da han ikke fik bokset et indlæg ordentligt væk. I stedet endte bolden hos Tottenhams Aaron Lennon, som hurtigt serverede bolden for Dempsey, der sikkert udlignede til kampens slutresutat, 1-1.

Dermed er de Røde Djævles forspring til rivalerne fra Manchester City nu nede på fem point, og kritikken hagler ned over De Gea.

Således mener United-legenden Gary Neville, at Lindegaards rival må påtage sig skylden for det udlignende mål og de to tabte point.

– Når du spiller for United og kæmper om ligaguldet, skal du være i stand til at slå bolden længere væk. Schmeichel, van der Sar – han er nødt til at komme op på det niveau, slog den tidligere back fast i SkySports studie efter kampen.

Neville pegede på, at det ikke var nok at spille godt i 90 minutter, hvis man laver en afgørende fejl i overtiden. En påstand som Neville videreformidlede på twitter til den tidligere sikre sidste skanse på Old Trafford, Edwin van der Sar, som havde følgende dom over De Geas indsats:

– Gode redninger men svagt bokset væk.

Den hårdeste kritik kom dog fra Liverpool-legenden Alan Hansen, der i sin spalte i Daily Telegraph mener, at spanieren har opbrugt sin kvote af fejltagelser.

– Manchester Uniteds håb om at genvinde Premier League-titlen vil altid være i fare, så længe David De Gea fortsætter med at lave fejl som den mod Spurs (Tottenham, red.). Det må være hans sidste chance.

Hansen lægger ikke skjul på, at De Gea ellers spillede en stor kamp, men at det altså ikke var nok i sidste ende.  – Han er en glimrende skudstopper, men han har svagheder i feltet, og det kommer til at koste dem dyrt. Jeg tror, at han vil få én kamp til at vise, at han kan stoles på.

Gary Neville er dog overbevist om, at den 22-årige målmand kan gå en stor fremtid i møde.

– Jeg tror, han kan blive en fantastisk keeper. Han er ung i et nådesløst miljø og vil modnes fysisk de næste to år, skriver Neville således på twitter.

Der går dog en del rygter om, at Ferguson allerede har mistet tålmodigheden og sat målmanden til salg, mens man pønser på at hente en erstatning i form af Pepe Reina eller Amir Begovic.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu