Eksperter: Regeringens leasing-gevinst er langt større end én milliard kr.

26. februar 2012 05:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Eksperter: Regeringens leasing-gevinst er langt større end én milliard kr.
Billede mangler

Mellem tre milliarder og fem milliarder kroner. Så meget ekstra kommer der i statskassen, når regeringen lukker det såkaldte ”leasinghul”, der opstår, når folk leaser biler i stedet for at købe dem.
 
Det vurderer flere eksperter og dermed ligner regeringens skøn på en milliard kroner ekstra i statskassen et meget konservativt bud. Så konservativt, at chefanalytiker Niels Grøftehauge, Bilpriser.dk kalder det en politisk beslutning:
”Jeg tror helt sikkert, at det er en politisk beslutning, at man har sat tallet så lavt. Ellers skulle de også gå ud, og bruge flere penge på den kollektive trafik”, siger Niels Grøftehauge til bt.dk. Niels Grøfthauge vurderer, at den reelle indtægt nærmere ligger på mellem to og tre milliarder kroner.
 
En anden ekspert fra branchen som bt.dk har talt med, er endnu mere optimistisk i forhold til hvor meget statskassen kommer til at få ind på lukningen af leasinghullet:
”Vi snakker måske 4-5 milliarder, og det er når man tager hensyn til at forbrugerne vil købe færre biler, siger direktør for prisportalen MyBanker John Norden. John Norden har en 17 år lang fortid i autobranchen bag sig.
 
Også bilforhandlerorganisationen DAF har tidligere regnet på tallene. Ogd e beregninger underbygger de to eksperters holdning. I 2010 vurderede DAF nemlig, at staten årligt ville tabe mindst 5,4 milliarder kroner på leasinghullet.
 
Men skatteminister Thor Möger slår fast, at regeringen står inden for skønnet på én milliard kroner – om end det er et forsigtigt skøn:
”Vi står fuldt inde for provenuet, som er et konservativt skøn på baggrund af grundige beregninger. Denne regering har et forsigtighedsprincip og det betyder, at vi vil være sikre på at få de penge ind, som vi budgetterer med”, skriver Thor Möger i en mail til BT.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu