Eksperter skal lave udredning om danske ulve

7. januar 2013 17:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Eksperter skal lave udredning om danske ulve
Billede mangler

Naturstyrelsen beder Aarhus Universitet vurdere mulighederne for, at vi vil se flere ulve i den danske natur
 Af: Jan Bjerre Lauridsen, Berlingske Nyhedsbureau
 
Eksperter fra Aarhus Universitet skal nu lave en udredning om sandsynligheden for, at vi vil se flere ulve i den danske natur.
 
Naturstyrelsen har bestilt analysen, efter en ulv blev fundet død i Hanstholm Vildtreservat i Thy 16. november. Der har ikke været bekræftet forekomst af ulve i Danmark siden 1813.
 
– Vi har bedt DCE Bioscience, Aarhus Universitet, om at lave en undersøgelse af mulighederne for, at vi vil se flere ulve i Danmark samt nogle bud på hvor og hvornår, siger kontorchef Ole Markussen, Naturstyrelsen, til Berlingske Nyhedsbureau.
 
Der er en stigende bestand af ulve i Tyskland, som nærmer sig grænsen mod Danmark. Ulven, der blev fundet død i Thy, viste sig at have vandret op mod 850 kilometer fra den tyske delstat Sachsen tæt ved grænsen til Polen.
 
En beboer fra Lem nær Ringkøbing tog før nytår billeder af et ulvelignende dyr, som ifølge flere eksperter med stor sandsynlighed kan være endnu en ulv.
 
– Det er bestemt ikke utænkeligt, at der kan komme flere strejfere fra Tyskland til Danmark. Og det er derfor, vi nu beder eksperterne om en vurdering, siger Ole Markussen, der forventer udredningen klar inden sommer.
 
Naturstyrelsen vil dog ikke iværksætte en egentlig eftersøgning af spor fra det dyr ved Ringkøbing, der formodes at være en ulv.
 
– På nuværende tidspunkt har vi ikke nogen planer om at finkæmme området for at søge efter eksempelvis efterladenskaber fra det dyr. Det vil være alt for omfattende, siger Ole Markussen.
 
Naturstyrelsen spurgte sidste år 200 danskere ved et såkaldt borgertopmøde om biodiversitet om deres holdning til at genindføre ulven i den danske natur. 49 procent sagde nej, mens 41 procent sagde ja. Ni procent svarede »ved ikke«.
 
Ulven lever blandt andet af rådyr, og ifølge en tysk undersøgelse består én procent af ulvens føde af tamdyr, nemlig får.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu