Eksperter tror på dansk succes ved Eurovision

27. januar 2013 15:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Eksperter tror på dansk succes ved Eurovision
Billede mangler

Vi kender endnu ikke alle de sange, Danmark skal dyste imod ved det internationale Melodi Grand Prix, men ind til videre har vi en unik sang, lyder det fra kendere.

 

– Nogle gange skal man tage en chance med den, man vælger at sende af sted, fordi hvis man bare vælger en, der er lidt mainstream, så har man gode chancer for at få en jævn placering, men ikke helt i toppen. Min mavefornemmelse siger mig, at den har en god chance, og jeg er rimeligt fortrøstningsfuld i forhold til, at Danmark også er med i finalen i Malmø 18. maj, siger Johann Sørensen, formand for MelodiGrandPrixFans.dk.

Også DRs Melodi Grand Prix-ekspert, Ole Tøpholm, har høje forventninger til Danmarks bidrag.

– Nu ved vi jo ikke, hvad de andre lande stiller op med, men udgangspunktet kunne ikke være bedre for Danmark. Jeg er sikker på, at vi får en flot placering. Vi har en guldkandidat, og det vil jeg fastholde, indtil sidste point er afgivet i Malmø, siger Ole Tøpholm.

Der er dog som bekendt altid en risiko for, at det ikke går helt, som man regner med.

– Den har det her keltiske og noget folklore over sig, det kan ende med at blive til vores fordel, men vi kender kun syv af de sange, som vi skal dyste imod til maj, og kommer der nogle sange de næste uger og måneder, hvor der er også er fløjter og trommer, og som kan minde lidt om den, så er det en helt anden konkurrencesituation, vi befinder os i, for så er vi ikke så unikke, som vi er lige nu, siger Johann Sørensen.

Både fanformanden og DR-eksperten er enige om, at årets vindersang er anderledes, end hvad vi er vant til.

– Denne sang er helt unik, hvad angår melodi, sangstemme og ikke mindst sceneshow. Det er helt nyt land, Danmark bevæger sig ud i med det gennemtænkte sceneshow, fortællingen med trommerne, mystikken og attituden i sangen. Det er slet ikke noget, vi har set i danske bidrag tidligere, siger Ole Tøpholm.

Johann Sørensen sammenligner den med Aud Wilkens »Fra Mols til Skagen«, der i 1995 også var lidt af en dansk satsning, men som endte på en femteplads i det internationale grand prix i Dublin.

Og så er det samme sangskriver, Lise Cabble, der står bag begge sange – og Danmarks bidrag fra 2011, »New Tomorrow« med A Friend in London.

– Lise Cabble har en god statistik med sine to tidligere vindere. Det dårligste, hun er blevet, er nummer fem. Det taler for, at når det er en sang fra hende, vi sender af sted, er det en sang, der kan gøre sig helt i toppen i Malmø, siger Johann Sørensen, der også fortæller, at »Only Teardrops« har været fremhævet som en dansk favorit blandt de europæiske Melodi Grand Prix-fans.

Når Emmelie de Forest til maj skal repræsentere Danmark i Malmø, får hun følgeskab af mindst 120 danske fans. Ifølge Johann Sørensen er det således den største danske fandelegation nogensinde, der drager af sted til et europæisk melodi grand prix.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu