Eksperter tror på ny kapital til Brøndby

5. marts 2013 14:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Eksperter tror på ny kapital til Brøndby
Brøndby hentede søndag den første Superligasejr - det skete mod OB. Arkivfoto.

Brøndby er fanget i en voldsom knibe. Som det fremgår af det årsregnskab, der blev offentliggjort sent mandag aften, har klubben i øjeblikket likvider til at sikre driften indtil slutningen af maj. Herefter er kassen tom, og gennem den planlagte aktie-emission skal der tilføres ny kapital i størrelsesordenen omkring 50 mio. kr. for at sikre driften for resten af 2013.

 

Men kan det lade sig gøre at overbevise potentielle investorer om at de skal lægge deres millioner i en fodboldklub, der i øjeblikket ligger til nedrykning, og formentlig næppe har sikret sig overlevelse i Superligaen, inden den nye kapitalindsprøjtning skal være på plads?

Selvom det lyder som en umulig opgave forventer to eksperter, at missionen lykkes for Brøndby.

Chefredaktør for Aktieugebrevet Morten W. Langer er umiddelbart mest pessimistisk.

– Skal Brøndby gå efter de rationelle investorer, så har de ikke chance for at få mere end få mere millioner.

– Men jeg er kommet lidt i tvivl. Fra flere kilder med kendskab til Brøndby og klubbens bagland har jeg hørt, at der skal være 10 erhvevsfolk, der er villige til at hive 5-10 mio. kr. op af lommen forudsat, at der kommer en ny struktur og en helt ny ledelse.

Kursen på Brøndby-aktien er i øjeblikket på 12 kroner, men Langer forventer, at de nye aktier vil blive solgt til en pris helt nede i omkring 3-4 kroner. Det betyder, at hvis de nye investorer skyder 60 mio. kr. ind vil de kunne sætte sig på tre fjerdedele af selskabet.

– Det der typisk vil ske er, at de nye aktier bliver solgt til en voldsom favørkurs.

– Selvfølgelig påvirker det prisen, at det ikke er afklaret om det er et hold i Superligaen eller i 1. division, at man investerer i. Det er klart, at der er en risikopræmie, når investorerne måske skal vente et år mere, før de er i Superligaen.

Morten W. Langer vil ikke udelukke, at det viser sig at være en fornuftig investering.

– Man kan ikke se bort fra værdien af Brøndby som brand og den store tiskueropbakning. Hvis man får stabiliseret forretningen, og man begynder at præstere på banen og måske endda kommer i Champions League, så kan man tjene på at sælge aktierne igen til en god kurs. Men det er små skridt fremad.

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet er overbevist om, at det vil lykkes Brøndby at gennemføre emissionen og få den krævede kapitalindsprøjtning. Og det selvom det ifølge ham er umuligt få øje på fornuften i at investere i en fodboldklub:

– Der er ingen, absolut ingen gode grunde til at investere i en fodboldklub som del af en langsigtet investeringsstrategi. Man kan ikke forvente, at klubben akkumulerer penge, der bliver udbetalt som udbytte, eller at der kommer kursstigninger. Men fra tid til anden kan der opstå kursbobler, hvor kursen stiger 20, 30, måske 40 procent, og man så kan komme af med sine aktier igen og tjene penge på det.

Sin skepsis til trods tror Per Hansen på, at det vil lykkes for Brøndby at finde investorer, der vil skyde 50 mio. kr. i nye aktier.

– Man skal ikke underkende den opbakning, der er omkring fodboldklubber, og der findes også nogle mennesker, der har brug for det eftermæle, som det vil give dem at købe aktier i Brøndby.

– Det er et spørgsmål om fankultur og pseudoinvesteringer. Der skal nok være nogle virksomheder, der har brug for et skulpturelt mindesmærke, og som vil støtte Brøndby ved at købe aktier i stedet for at lave et sponsorat.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu