ANNONCE

Eksperternes dom: Dette kampfly er bedst og billigst

12. maj 2016 11:09 | Af: Ritzau Fokus

På alle målte parametre er F-35 overlegent i forhold til de to andre kampfly-kandidater, viser rapport.

Eksperternes dom: Dette kampfly er bedst og billigst
Nye kampfly skal både du over is og ørken. Foto: Scanpix

Danmarks kommende kampfly – det amerikanske F-35 – er ikke alene det mest moderne og fremtidssikrede fly, det er også langt det billigste, når man ser på den samlede udgift over de mindst 30 år, som flyet forventes anvendt.

Det fremgår af den længe ventede evalueringsrapport af de tre kandidater – F-35, Super Hornet og Eurofighter – som regeringen har offentliggjort torsdag.

Mens de samlede udgifter for F-35 ventes at ende på 56,4 milliarder kroner, så lyder de tilsvarende udgifter for Super Hornet og Eurofighter på henholdsvis 77,8 og 93 milliarder kroner.

En af grundene til det store økonomiske spænd er, at eksperterne vurderer, at det kræver færre F-35-fly at løfte de danske behov end de to andre kandidatfly.

Dertil kommer, at et F-35-fly ifølge rapporten kan flyve 8000 timer, før det skal pensioneres, mens konkurrenterne kan flyve 6000 timer.

Og det er ikke kun på kroner og øre, at F-35 giver de to andre baghjul.

Ud over økonomien er de tre fly hver i sær blevet målt på deres strategiske betydning, deres militære kunnen, og deres evne til at generere omsætning i den danske forsvarsindustri.

F-35 vinder på alle fire parametre, fremgår det af rapporten.

/ritzau/

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu