ANNONCE

Eksplosion ved rådhus i Skåne

8. august 2019 06:46 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

På den anden side af Øresund er et rådhus i byen Landskrona onsdag aften blevet ramt af en eksplosion.

Eksplosion ved rådhus i Skåne
Politiet i Skåne modtog onsdag aften en anmeldelse om et højt brag ved rådhuset i Landskrona. Det viste sig at være en eksplosion, som har smadret vinduer og beskadiget en statue på pladsen foran rådhuset. (Arkivfoto). Foto: TT News Agency/Reuters

En eksplosion har onsdag aften ramt et rådhus i Skåne i Sverige. Det oplyser politiet i Skåne sent onsdag aften i en pressemeddelelse. Meldingen om eksplosionen ved rådhuset i byen Landskrona kom omkring klokken 23.00 onsdag.

– Flere har ringet ind om et højt brag i det centrale Landskrona. Politipatruljer kunne kort efter konstatere, at noget er eksploderet ved rådhuset på Drottninggatan med blandt andet smadrede ruder til følge, skriver politiet.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne i forbindelse med eksplosionen. Politiet har afspærret et større område omkring rådhuset. Tidligt på natten blev der indsat bombeteknikere, der skulle sikre, at der ikke er yderligere risiko for eksplosioner.

Først derefter vil kriminalteknikere blive indsat for at begynde efterforskningsarbejdet, lød det kort før midnat fra politiet. Der er natten til torsdag ingen anholdte i sagen, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Kommunalbestyrelsen i Landskrona opfordrer politiet til hurtigt at finde frem til de ansvarlige.

– De, som står bag det her, har til hensigt at forstyrre det organiserede samfund, siger Torkild Strandberg fra kommunalbestyrelsen til TT.

Ud over de smadrede ruder har eksplosionen forårsaget skader på en skulptur af kunstneren Carl Fredrik Reuterswärds på pladsen foran rådhuset. Kommunen er tidligere på sommeren blevet ramt af tre drabsforsøg, som menes at være led i et opgør mellem kriminelle grupperinger.

I alle tre tilfælde er der blevet placeret sprængladninger på offentlige steder, hvor de menes at have haft til formål at skade og dræbe personer.

Rådhuset i Landskrona Kommune ligger i byen Landskrona ud til Øresund mellem Malmø og Helsingborg i Skåne len.

Eksplosionen sker et døgn efter en kraftig eksplosion ramte Skattestyrelsens kontor ved Nordhavn Station i København.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu