Eksplosions- og brandfare: Producenten advarer mod disse hvidevarer

20. marts 2017 17:29 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der er problemer med både tørretumbler og gaskomfurer. Sådan tjekker du, om du er i farezonen.

I et sikkerhedsvarsel søger BSH Hvidevarer efter forbrugere, der har nogle helt specifikke hvidevarer stående. De kan nemlig være ekstremt farlige, fremgår det.

Der er tale om en tørretumbler af mærket Siemens, og BSH, der står for salg af hvidevarer fra både Bosch og Siemens, beder alle ejere af tørretumblere årgang 2002 om at tjekke produktets data-seddel for at få fastslået, om det er af den farlige type.

I sikkerhedsvarslet skriver BSH Hvidevarer:

“Vi har konstateret, at en elektrisk komponent i et begrænset antal Siemens tørretumblere fremstillet i 2002 kan overophede og, i meget sjældne tilfælde, medføre potentiel brandfare.”

På siden tumbledryersafety.com/da-dk kan du se nærmere om, hvordan du undersøger, om dit produkt er indbefattet af advarslen.

I 2014 advarede BSH ligeledes mod tørretumbleren. Da blev det anslået, at der er cirka 3000 tørretumblere, der kan have den brandfarlige defekt.

I en skriftlig kommentar skriver Mette Ertel, Brand Communications Manager:

– Vi vil fortsat gerne i kontakt med de personer, der har en sådan type tørretumbler stående, så mange tak for at du gerne vil omtale sikkerhedsaktionen. En defekt elektronisk komponent i tørretumblerens kontrolpanel kan overophede, hvilket – i yderst sjældne tilfælde – kan medføre en potentiel brandfare. En gratis reparation, udført hjemme hos forbrugeren af en af vores egne serviceteknikere, udbedrer problemet helt.

Komfurer kan endnu eksplodere

BSH Hvidevarer gør samtidig opmærksom på, at der er nogle ret alvorlige problemer med gaskomfurer fra både Bosch og Siemens. Disse kan ganske enkelt eksplodere. Newsbreak.dk fortalte tilbage i februar om den voldsomme situation, men varslet fremgår endnu af en advarsels-side fra BSH.

I hvert fald kan fritstående gaskomfurer af mærkerne Bosch og Siemens produceret mellem 2006 og 2008 under visse omstændigheder lække gas ukontrolleret, og i yderst sjældne tilfælde kan der være en risiko for eksplosion. Årsagen er en mulig beskadigelse af installerede gastilslutninger, oplyser BSH igen.

Det kan du læse meget mere om i artiklen her: Komfur lider af eksplosionsfare: Producent er på udkig efter berørte kunder

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu