ANNONCE

Ekstra Bladet fortryder tøvende afsløring

4. december 2011 12:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ekstra Bladet fortryder tøvende afsløring
Billede mangler

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) spindoktor Peter Arnfeldt forsøgte for et år siden at give Ekstra Bladet personlige skatteoplysninger om Helle Thorning-Schmidt (S).
Det er i dag kommet frem.
Chefredaktøren på Ekstra Bladet, Poul Madsen, erkender nu, at avisen burde have afsløret spindoktoren allerede får et år siden..
“Det burde vi måske også have gjort. Men jeg synes, sagen har udviklet sig dramatisk inden for det seneste døgn,” siger han til Newspaq.
“Det, som sker i fredags, er, at der kommer to rapporter fra to topskattefolk, Erling Andersen og Peter Loft, som klart fortæller, at der har været et pres internt i systemet for at få en bestemt afgørelse.”
“Og det ændrer sagen fundamentalt fra at være en ordinær skattesag, til i virkeligheden at handle om magtmisbrug. Derfor vælger vi at ændre praksis i den her sag,” forklarer chefredaktøren.
Det er fra juraeksperter blevet fastslået, at spindoktor Peter Arnfeldt formentlig brød loven, da han ville bryde sin tavshedspligt og lække personlige skatteoplysninger til medierne.
Poul Madsen ønsker ikke at forholde sig til, at konkurrenten B.T. en uge før folketingsvalget i september kunne bringe de selv samme personlige skatteoplysninger på forsiden.
“Hør her, jeg ved ikke, hvem B.T. har som kilde. Og jeg spekulerer ikke over, hvem det er. Jeg kender Ekstra Bladets kilde til forsøget på at få historien plantet hos os. Det er det eneste, jeg forholder mig til.”

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu