Ekstra Bladet

Ekstra Bladet har i eb.dk Danmarks absolut største nyhedsmedie på nettet.

Tallene for hvor mange brugere og sidevisninger eb.dk har på månedbasis, er dog ikke offentlige.

I september 2018 oplyser Ekstra Bladets ansvarhavende chefredaktør Poul Madsen dog på Twitter, at avisens netudgave har over 350 millioner sidevisninger pr. måned.

Siden her samler nyheder med citater fra Ekstra Bladet og eb.dk

Ekstra Bladet

Ekstra Bladet – eller eb.dk – er navnet på Danmarks i særklasse største online netavis. Herfra får en lang række danskere hver eneste dag deres nyheder og underholdning – eller måske endda et kig på den daglige side 9-pige.

For selv om Ekstra Bladet hvert år er faldet støt i oplag på papirudgaven, så er netavisens fremgang helt ekstraordinær. Vi giver dig her et kort overblik over hvad mediet er for en størrelse.

Ekstra Bladet – tillæg til Politiken

I begyndelsen var avisen blot et tillæg til Politiken og hed derfor “Politikens Ekstra Blad”. Avisen udkom første gang den 12. februar 1904. Dens eneste indhold var nyhedstelegrammer fra krigen mellem Japan og Rusland. Først den 21. juli 1904 skiftede avisen navn til det nuværende Ekstra Bladet. Et halvt års tid senere – den 1. januar 1905, blev ekstra-udgivelsen udskilt fra Politiken og fik sin helt egen redaktion med Frejlif Olsen som redaktør.

Sloganet: Tør – hvor andre tier

Ekstra Bladets sloganer er siden 1960’erne blevet noget de fleste danskere genkender. “Tør – hvor andre tier” lev opfundet i 1964 af Morten Jersild og blev en fast del af avisens forside i 1967. Siden er fulgt lige så ørehængende og forpligtende sloganer som “Find dig i Ekstra Bladet eller find dig i hvad som helst!” og “Velkommen på forsiden”. Alle avisens sloganer viser, at mediet tager sin opgave som vagthund og afslørende samfundsvogter alvorligt. Det kommer i spalterne ofte til udtryk i from af kampagnejournalistik.