Én forglemmelse kan koste bilister bøde på 1000 kroner

10. december 2018 12:00 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der kan opstå situationer, hvor to nummerplader ikke er nok. Mangler du den ekstra nummerplade, risikerer du at få en bøde.

Én forglemmelse kan koste bilister bøde på 1000 kroner
Har du brug for en ekstra nummerplade, er det ikke gratis. Men det er billigere end bøden for at køre uden. Foto: Anders Debel Hansen/Scanpix.

Hvor mange nummerplader skal der være på en bil? De fleste tænker nok, at svaret er to, men det er ikke altid det rigtige svar, da du i visse situationer har brug for en ekstra nummerplade. Den særlige regel træder i kraft, hvis den bagerste nummerplade på din bil ikke er synlig, og du risikerer faktisk at få en bøde, hvis du ikke har det korrekte antal nummerplader på din bil.

Skat skriver, at en nummerplade skal monteres så den er synlig og let læselig. Din bil skal have to nummerplader, en foran og en bagpå, og den ekstra nummerplade kommer i spil, hvis den bagerste ikke er synlig.

Den bagerste nummerplade kan ende med at være skjult, hvis du eksempelvis kører med gods spændt bag på din bil, og det er i dette tilfælde, at du skal have fat i en tredje nummerplade. Loven, der henvises til, hedder “Bekendtgørelse om registrering af køretøjer,” og det er i § 69, at du kan læse mere om, hvor mange nummerplader, der skal være på din bil, og din motorcykel og din traktor, hvis du er til den form for transport.

“Hvis den bagerste nummerplade er helt eller delvist dækket af gods eller lignende, skal køretøjet føre en ekstra nummerplade. Den skal monteres bag på godset eller på en særlig anordning, så nummerpladen umiddelbart kan læses. En bestilt ekstra nummerplade skal afhentes senest 3 måneder efter, at bestillingen er afgivet. Er nummerpladen ikke afhentet inden fristens udløb, destrueres nummerpladen,” lyder lovteksten.

Hvad koster det?

Det er ikke gratis at bryde loven, heller ikke loven om, hvor mange nummerplader skal sidde på din bil. Det står skrevet i § 111 i “Bekendtgørelse om registrering af køretøjer,” at du får en bøde for at overtræde § 69, og IF Forsikring skriver , at det kan koste dig en bøde på 1000 kroner, hvis en af dine nummerplader ikke er synlig, og den ekstra nummerplade er derfor vigtig, hvis du vil overholde loven og slippe for bøder.

Du bestiller den tredje nummerplade hos Motorregistret via Skat, og det vil koste dig 110 kroner at få fingrene i den tredje nummerplade.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu