Ekstremt farlig mand tiltalt for brutalt knivdrab

13. oktober 2017 10:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Den 23-årige mand er så farlig, at man ikke tør flytte ham til en rigtig retssal.

Politiet, reddere og teknikere troppede op ved Gundorslund i Aalborg i september 2016. Video: Local Eyes.

En 23-årig mand fra Aalborg er tiltalt for at have slået en mand ihjel i en lejlighed på Gundorslund i Aalborg. Alligevel skal sagen, der kommer for retten i dag fredag, ikke for retten i Aalborg, til trods for at byen ellers har en fungerende retssal. Det skriver Ekstra Bladet. 

Se mere video hos Local Eyes.

Newsbreak.dk har før omtalt sagen, og den psykiatriske afdeling i Slagelse, der spiller en vigtig rolle i sagen mod den unge mand. Det er nemlig her, retssagen bliver afviklet i dag, 13. oktober. Det sker i et særligt indrettet retslokale, der er bygget til den slags formål.

Den unge mand er i forvejen varetægtsfængslet og placeret på den særlige afdeling, og han kan ikke transporteres frem og tilbage mellem sikringsanstalten og retten i Aalborg.

– Lægerne siger, at han er udtalt farlig, og at der er en nærliggende risiko for ny personfarlig kriminalitet. Derfor er det sikrest at afvikle retssagen på Sikringsafdelingen, hvor den tiltalte i forvejen sidder varetægtsfængslet, siger anklager Thomas Klingenberg, Nordjyllands politi, til Eb.dk. 

Første gang

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Thomas Klingenberg, der til Ritzau tidligere har fortalt, at det længe har været hensigten at afvikle retssagen i Slagelse.

– Der er en retssal på Sikringen, men jeg har ikke hørt om, at andre sager er blevet behandlet der. Så det er vist første gang, det sker, sagde Thomas Klingenberg til Ritzau.

Ifølge Ekstra Bladet har en mentalundersøgelse af manden vist, at han er paranoid sindssyg og meget farlig. Anklagemyndigheden kræver ham dømt til anbrignelse på Sikringsafdelingen på ubestemt tid.

Anholdt på drabsstedet

Den 23-årige har siddet varetægtsfængslet i Slagelse siden september 2016. Han blev anholdt om natten 27. september, efter at politiet var blevet kaldt ud til noget tumulit i en lejlighed på Gundorfslund.

Den lejlighed, politiet troppede op ved, kunne de ikke trænge ind i. Men de kunne høre råb derinde, og få minutter efter kom den dengang 22-årige mand ud fra lejligheden, indsmurt i blod. Inde i lejligheden fandt man 40-årig Peter Hjort Møller. Han var blevet dræbt med adskillige knivstik, og den unge mand blev anholdt på stedet.

Manden erkendte ved et grundlovsforhør, at han havde stukket Peter Hjort Møller ihjel, men han gik under grundlovsforhøret amok i en sådan grad, at der blev tilkaldt forstærkning til retssalen. Den unge mand var utilfreds med, at han skulle varetægtsfængslet, han sparkede til en stol, og der blev trykket på alarmknappen.

Enden på legen blev, at manden blev lagt ned af betjente og vagter, og at to patruljer betjente kom kollegerne til undsætning. Siden da har manden været anbragt på den særlige afdeling i Slagelse. Følger dommeren anklagemyndighedens krav, er det tvivlsomt, om manden nogensinde kommer ud derfra igen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu