EL-kandidat vil samarbejde med ekstremister

20. februar 2013 00:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EL-kandidat vil samarbejde med ekstremister
Billede mangler

På sin Facebook-profil skrev politikeren tirsdag, at Antifascistisk Aktion (AFA) er en god samarbejdspartner, når det handler om at bekæmpe fascisme og nazister i Danmark. Det skriver metroXpress onsdag.

 

Over for gratisavisen uddyber Anna Rytter (Ø) sit syn på grupperingen.

»Det er min helt klare erfaring fra det anti-racistiske arbejde, at de AFA-medlemmer, som er på venstrefløjen og er tilknyttet det antiracistiske miljø, er gode, gedigne mennesker som man kan lave samarbejde omkring konkrete aktioner sammen med,« siger Anna Rytter, der samtidig understreger, at et samarbejde ikke skal forhindre Enhedslisten i at tage afstand fra vold.

Afstandtagen fra vold er ellers ikke lige nøjagtigt, hvad Antifascistisk Aktion er kendt for.

»Mig bevidst er AFA enestående på den yderste danske venstrefløj, da det er den eneste gruppe, der åbenlyst anvender politisk vold som virkemiddel,« vurderede ph.d.-studerende ved RUC og forsker i politisk ekstremisme Chris Holmsted Larsen således i efteråret over for Berlingske Nyhedsbureau.

Udmeldingen om et samarbejde med Antifascistisk Aktion falder ikke i god jord på Christiansborg.

Retsordfører Pernille Skipper (Ø) mener, at Anna Rytters holdning må stå for egen regning, da man fra Enhedslistens side ikke ønsker at have noget med AFA at gøre.

»Enhedslisten tager klart afstand fra vold og organisationer som AFA, der benytter sig af vold. Det har vi sagt mange gange, og det vil jeg gerne gøre én gang til. Hvis Anna Rytter eller andre kandidater ikke tager afstand fra voldelige organisationer, er det i direkte modstrid med Enhedslistens politik og værdier,« siger hun til metroXpress.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu