EL kræver undersøgelse af PETs rolle i terrorsag

22. februar 2013 05:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EL kræver undersøgelse af PETs rolle i terrorsag
Billede mangler

Enhedslisten kommer med et beslutningsforslag, der skal tvinge regeringen til at nedsætte en kommission til at undersøge, om Politiets Efterretningstjeneste (PET) ulovligt har hjulpet den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, med at opspore terrorledere – som blandt andre Anwar al-Awlaki – for at dræbe dem. Yderligere skal kommissionen vurdere, om nogen skal drages til ansvar. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

 

»Der er klare beviser på, at PET i strid med straffeloven og folkeretten har medvirket til at opspore en person vel vidende, at formålet var at dræbe ham. Vi taler om en mistanke om mord, og det er så alvorligt, at det bør undersøges,« siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø), til avisen.

Eksperter har sagt, at oplysninger peger på, at PET har medvirket til forsøg på drab i strid med loven, og at sagen bør undersøges, men det har et stort flertal i Folketinget afvist.

Venstre er imod Enhedslistens forslag, men tilkendegiver, at der er nogle ting, der bør undersøges.

»Der er nogle ting, der skal undersøges i den sag, men ikke i dimension af en undersøgelseskommission. Vi synes hellere, at justitsministeren skulle tage bladet fra munden og svare på nogle af de konkrete oplysninger, der er lagt frem,« siger retsordfører Karsten Lauritzen (V).

Heller ikke Socialdemokraterne bakker op om Enhedslistens forslag.

»Jeg mener ikke, at der er uoverensstemmelse mellem det, som er kommet frem offentligt, og det, som PET og justitsministeren har sagt, og kontrollen af efterretningstjenesterne skal foregå i Folketingets kontroludvalg,« siger retsordfører og medlem af Folketingets udvalg vedrørende efterretningstjenesterne Ole Hækkerup (S) til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu