El-kunder betaler rekord meget til grøn energi

20. februar 2013 04:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
El-kunder betaler rekord meget til grøn energi
Billede mangler

Sidste år betalte el-kunderne rekordhøje 4,7 milliarder kroner i støtte til grøn energi – den såkaldte PSO-afgift. Det viser en endnu ikke offentliggjort opgørelse fra Energinet.dk, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

 

Da det er meget langt fra den stigning på 100 millioner kroner, som klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) reklamerede med, da sidste års grønne energiaftale skulle i hus, siger Venstre – det første parti bag aftalen – nu stop.

Det sker i forbindelse med forhandlingerne om den kommende konkurrenceevnepakke. Her kræver Venstre, at de grønne afgiftsstigninger i energiaftalen opgives, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Vi kan ikke gennemføre dem i denne valgperiode. Der er nødt til at være et stop for det,« siger Claus Hjort Frederiksen (V), som er en af Venstres centrale økonomiske forhandlere.

Samtidig kritiserer erhvervslivet PSO-afgiften, der i 2012 vurderes at have kostet virksomhederne op mod to milliarder kroner, for at ødelægge konkurrenceevnen.

»Det er sørgeligt, fordi afgiften ødelægger mange virksomheders konkurrenceevne. I udlandet kender man jo ikke til PSO-afgift,« siger Steen Vohlander, formand for Foreningen for Slutbrugere af Energi (FSE), til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Klima-og energiministeren afviser dog at røre ved energiaftalen.

»Jeg synes ikke, at dette trækker tæppet væk under de økonomiske beregninger bag energiaftalen. Aftalen er knap et år gammel. Så det er måske lidt tidligt at ryste på hånden, før energiaftalens beslutninger overhovedet er trådt i kraft,« siger Martin Lidegaard.

Fra 2011 til 2012 er PSO-afgiften for en typisk husstand steget fra 526 kroner til 1.068 kroner, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu