EL: Ministers dække over akuttal er alvorlig

14. marts 2013 21:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EL: Ministers dække over akuttal er alvorlig
Billede mangler

At 22.679 danskere stod til at miste retten til dagpenge fra årsskiftet og seks måneder frem, var en velkendt information hos Beskæftigelsesministeriet med minister Mette Frederiksen (S) i spidsen allerede i december sidste år. Det fremgår af en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået.

 

Alligevel meldte regeringen ud, at tallet lå mellem 7.000 og 12.000 danskere, og det ser Enhedslisten alvorligt på:

»Det her er en meget alvorlig sag. Vi snakker øjensynligt om en minister og en regering, der bevidst har tilbageholdt information for befolkningen om en højaktuel sag,« siger Enhedslistens Christian Juhl til ekstrabladet.dk.

Han hentyder til, at den politiske varme kartoffel fyldte mediedagsordenen store dele af december, og alligevel undlod Beskæftigelsesministeriet at informere om de reelle tal.

Af aktindsigten fremgår det, at Mette Frederiksen blev orienteret om tallene 10. december, mens ministeren selv husker, at hun fik overbragt nyheden 17. december.

Først 10. januar 2013 – 24 dage senere – gjorde hun ifølge Ekstra Bladet danskerne opmærksomme på, at regeringens skøn fra december var i underkanten, og at det i stedet drejede sig om 17-23.000, der ville falde ud af dagpengesystemet. Ministeren forklarer dette med, at det skulle passes ind med et møde.

»Ja, det hænger sammen med, at vi holder møde i regeringens økonomiudvalg, der er fastsat til 9. januar,« forklarer Mette Frederiksen (S) til ekstrabladet.dk.

Finansloven blev vedtaget 19. december med stemmer fra Enhedslisten mod en særlig uddannelselsydelse til de, der ville miste dagpengene. Og det gør det ifølge støttepartiet endnu mere mistænkeligt:

»Det der gør denne sag så alvorlig er jo, at de informationer, som de tilbageholder, er nogle informationer der ville have været stærkt belastende for regeringen. Det forstærker mistanken om, at det er sket med overlæg,« siger Christian Juhl.

Ifølge Berlingske vil Enhedslisten nu indkalde ministeren til samråd i Beskæftigelsesudvalget.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu