EL opfordrer til at demonstrere mod SU-nedskæringer

25. februar 2013 19:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EL opfordrer til at demonstrere mod SU-nedskæringer
Billede mangler

Danskerne skal sige fra over for regeringens planlagte SU-nedskæringer.

 

Det mener Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (EL) som opfordrer utilfredse borgere til at sige fra over for besparelserne ved at tilslutte sig en demonstration på Rådhuspladsen i København på torsdag.

»På torsdag kl. 15.00 på Rådhuspladsen i København demonstrerer de studerende mod nedskæringerne på SUen. Jeg vil opfordre alle, der er uenige med regeringens asociale kurs, til at dukke op. At trænge igennem til Corydon, Vestager og Thorning kræver, at rigtig mange siger fra. Højt og i kor, skriver hun på sin facebook-profil.

Regeringen vil med sin kommende reform spare to milliarder kroner på SU-systemet, blandt andet ved at begrænse uddannelsesstøtten til den normerede studietid for studerende, der påbegynder studiet mere end to år efter deres adgangsgivende eksamen. Men det er ikke i orden at give skattelettelser til virksomhederne med den ene hånd og tage fra de studerende med den anden, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

»Skattelettelser til virksomheder der har rekordstore overskud. Betalt af arbejdsløse og studerende. Blandt andet via en kontanthjælpsreform, der betyder, at arbejdsløse forældre under 30 år mister tusindvis af kroner om måneden,« skriver hun.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu