EL presser Thorning: Nedtællingen er i gang

2. januar 2013 15:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
EL presser Thorning: Nedtællingen er i gang
Billede mangler

Regeringen har 179 dage til at levere en løsning til de langtidsledige danskere, der står til at falde ud af dagpengesystemet.
 Af: Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
 
179 dage.
Så lang tid har regeringen til at finde en løsning, der vil holde hånden under de tusindvis af langtidsledige danskere, der risikerer at stå uden indtægt til sommer, når deres dagpengeret udløber. Sådan lyder det fra Enhedslisten, der har skudt en kampagne i gang, der skal lægge pres på regeringen i spørgsmålet om dagpengereglerne.
 
– Vi håber meget, at fagforeninger, borgmestre, organisationer og enkelte borgere vil være med til at lægge pres, for det er nu, der skal ske noget, hvis vi skal sikre, at man ikke står med præcis samme problem om et halvt år, siger partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), om kampagnen, der har fået navnet Stop Nedtællingen.
 Læs også – Helle Thorning: Vi er i en ny virkelighed
 
I forbindelse med finansloven aftalte regeringen og Enhedslisten, at ledige, der havde opbrugt deres dagpengeret ved årsskiftet, kan modtage en økonomisk ydelse i op til et halvt år, hvis de påbegynder en uddannelse. Men der er behov for langsigtede løsninger, understeger Johanne Schmidt-Nielsen.
 
– Vi er selvfølgelig glade for, at det trods alt lykkedes at lave et halv års pusterum for de ledige på finansloven, der ellers stod til at få nul kroner her fra første januar, men der er ingen tvivl om, at det er en midlertidig løsning, og at når det halve års pusterum udløber, så står vi som samfund med et kæmpe problem, og det vil vi fra Enhedslisten gøre alt, hvad vi kan, for at gøre regeringen opmærksom på, siger hun.
Læs også – Enhedslisten savner indrømmelser fra Thorning
 
Johanne Schmidt-Nielsen står fast på, at den finanslovaftale, der blev indgået med Enhedslisten, trods alt var bedre end højrefløjens alternativ, selv om aftalen ikke indebærer en langtidsholdbar løsning.
 
– Det her var så langt, vi kunne komme i finanslovforhandlingerne. Alternativet var en finanslov med højrefløjen, hvor der intet var blevet gjort for de ledige, siger Johanne Schmidt-Nielsen, der gerne så, at det blev nemmere at genoptjene ret til dagpenge.
 
Enhedslistens kampagne er skudt i gang med annoncer i Information og Ekstra Bladet. På siden stopnedtællingen.dk kan man følge med i, hvor lang tid, der er tilbage, før de langtidsledige risikerer at stå uden indkomst, og skrive en direkte opfordring til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu