EL: Regeringen fortsætter fejlslagen Afghanistan-indsats

28. januar 2013 19:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EL: Regeringen fortsætter fejlslagen Afghanistan-indsats
Billede mangler

Hos Enhedslisten er der dyb skuffelse over, at et bredt flertal i Folketinget er parat til at sende danske kampfly til Afghanistan, når Danmark trækker sine soldater hjem.

 

– Det er dybt beklageligt, at man efter 12 års krig ikke er blevet klogere. Det er trist, hvis den forandring i krigsdeltagelsen, den tilbagetræning, som mange havde håbet, bare bliver en ændring af indsatsen. Det er dybt skuffende, siger han.

De øvrige partier i Folketinget bakker ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger op om forslaget, Venstre og De Konservative har tidligere presset på for at sende danske kampfly til Afghanistan, men Danmark burde stedet fokusere på at skabe fred, mener Enhedslisten.

– Danmark burde trække alle soldater og kampfly hjem og koncentrere sig om at finde en politisk løsning på konflikten. Vi bør presse på for en forhandlet fred, så man kan genopbygge landet, forklarer Nikolaj Villumsen.

En endelig afgørelse vil først blive truffet til sommer, da en udsendelse af kampfly kræver, at det danske mandat fra Folketinget revideres, og at der fortsat er flertal bag beslutningen. Men lykkes det regeringen at få flertal for udsendelsen af kampflyene, vil det blot forlænge en i forvejen fejlslagen dansk indsats i Afghanistan, mener Nikolaj Villumsen.

– Vi kæmper ikke længere for at skabe fred og demokrati, nu bekæmper man terrorister. Men enhver kan se, at det ikke har fjernet terrortruslen. Vi skal ikke fortsætte den fejlslagne indsats, påpeger Enhedslistens forsvarsordfører over for Berlingske Nyhedsbureau.

Hvis Danmark beslutter sig for at sende flyene til Afghanistan, vil det være første gang siden 2002-2003, at Danmark bidrager med kampfly til luftstøtte i Afghanistan.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu