EL: Regeringen vil ikke have akutjobresultater frem

11. februar 2013 11:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EL: Regeringen vil ikke have akutjobresultater frem
Billede mangler

Regeringen ved udmærket godt, at effekten af akutjobbene ikke er, som man havde håbet, og derfor har man ingen interesse i at undersøge, hvor mange akutjob der rent faktisk går til de langtidsledige danskere, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet.

 

Sådan lyder kritikken fra Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø), der kalder det »fuldstændig uacceptabelt«, at man ikke holder nøjere øje med, hvem der løber med akutjobbene.

»Mit klare indtryk er, at man udmærket godt ved i regeringen og hos arbejdsgiverorganisationerne, at det her overhovedet ikke har den effekt, som man sagde, det ville have, og derfor har man sådan set heller ikke rigtig nogen interesser i at følge med i det,« siger Per Clausen.

Ifølge Berlingske holder hverken kommunerne, staten eller de private arbejdsgivere regnskab med, hvordan det går med at få afsat akutjobbene til de langtidsledige.

Som de eneste har regionerne netop foretaget en optælling, og den viser, at kun 43 ud af 1.745 akutjob i løbet af halvanden måned er gået til langtidsledige.

Samtidig peger Per Clausen på, at der i løbet af årets første tre uger var omkring 5.000 personer, der røg ud af dagpengesystemet.

»Det er efter vores opfattelse et klart signal om, at vi har brug for to ting: For det første har vi brug for, at der bliver gennemført nogle ændringer i dagpengesystemet, så folk ikke rasler ud i tusindvis hver måned. Det andet, vi har brug for, er at sætte gang i initiativer, der kan skabe arbejdspladser her og nu,« siger Per Clausen.

Offentlige og private arbejdsgivere har forpligtet sig til at slå i alt 12.500 akutjob op i løbet af første halvår af 2013. Ingen har dog pligt til rent faktisk at ansatte dem, der står til at falde ud af dagpengesystemet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu