EL: SU-reform tager fra de fattigste

19. februar 2013 16:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EL: SU-reform tager fra de fattigste
Billede mangler

»Jeg ved ikke, hvad jeg efterhånden skal sige om denne såkaldte socialdemokratiske regering. Først røg alle valgløfterne om en millionærskat. Så kom en asocial skattereform, som omfordelte penge fra den arbejdsløse til direktøren. Og nu er de så de studerende, der står for tur.«

 

Sådan lyder reaktionen på regeringens SU-reform fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, der undrer sig over, at man vil beskære støtten til de studerende med to milliarder kroner årligt.

»Det er da underligt, at regeringen hele tiden skærer på dem i vores samfund, der har mindst. For eksempel folkepensionister, arbejdsløse og nu også studerende,« siger hun.

»Mennesker, der tjener lige så meget som Morten Østergaard (uddannelsesminister (R), red.), dem er der ikke skåret på. De har tværtimod fået skattelettelser. Så det passer jo ikke, når regeringen skriver i deres udspil, at alle skal bidrage,« erklærer Johanne Schmidt-Nielsen, der påpeger, at de studerende hører til blandt samfundets fattige.

»Regeringen tager med den her reform penge op af lommerne på de studerende. Og vi skal huske på, at de studerende i forvejen er en af de grupper, der lever for allermindst. 5.753 kroner før skat bliver der ikke mange cafebesøg for, når huslejen, buskortet og bøgerne er betalt«.

»Og det bliver jo ikke mindre bizart af, at pengene skal bruges til at give skattelettelser til store danske virksomheder, der i forvejen har rekordstore overskud,« siger Enhedslistens leder.

Hun frygter, at nedskæringerne og de strammere SU-regler vil modvirke regeringens målsætning om at få de studerende hurtigere gennem studierne.

»Morten Østergaard skal ikke forsøge at bilde os ind, at de studerende kommer hurtigere igennem uddannelsessystemet, ved at man tvinger dem til at have mere erhvervsarbejde ved siden af studiet. Hvis de virkelig mener at de studerende skal hurtigere igennem, så skyder de simpelthen sig selv i foden,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu