EL til Helle: Vi skal tage Guantanamo-fanger

24. februar 2012 17:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
EL til Helle: Vi skal tage Guantanamo-fanger
Billede mangler

Luk fangelejren i Guantanamo, og sæt fangerne på en flyver til Danmark.
Sådan skal det lyde, når Helle Thorning (S) i aften danske tid åbner munden i en halv times selskab med USA’s præsident Barack Obama, hvis det stod til Enhedslisten.
“Hun skal selvfølgelig nævne, at Obama må få lukket den lejr, og samtidig have et tilbud med i tasken, om at Danmark tager den del af fangerne, som er nødvendige,” siger udenrigsordfører Christian Juhl fra støttepartiet til Newspaq.
Og det skal ikke være noget med at pakke budskaberne ind, som Enhedslisten mener, at Villy Søvndal (SF) gjorde med Kinas udenrigsminister.
“Helle siger, at USA er vores bedste venner, og vi har den opfattelse, at gode venner skal sige sin ærlige mening til hinanden og ikke bare være høflige,” fortæller udenrigsordføreren.
“Danmark skal tag sin del, så vi kan få lukket Guantanamo-lejren og andre af USA’s fangelejre andre steder i verden,” fortsætter Christian Juhl.
Han mener, at en del af fangerne reelt skal løslades med det samme.
“Vi skal undersøge om deres indespærring er ubegrundet, og hvis den er det, så skal de løslades. Problemet skal løses, og vi må tage os af dem, der har tilknytning til Danmark eller Europa,” melder udenrigsordføreren.
Derudover mener Enhedslisten, at statsministeren skal få USA til at ophæve sanktionerne mod Cuba, indføre et mere demokratisk FN og en fredelig løsning i Syrien.
På det officielle program skal de to politiske ledere snakke om det danske EU-formandskab, det kommende NATO-topmøde og indsatsen i Afghanistan.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu