EL ude af forhandlinger om førtidspension

13. marts 2012 23:20 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
EL ude af forhandlinger om førtidspension
Billede mangler

Officielt er de regeringens støtteparti, men tirsdag aften var der ingen invitation til Enhedslisten, da forhandlingerne om førtidspension og fleksjobordningen fortsatte.
Til gengæld er både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti inviteret indendøre i Beskæftigelsesministeriet, hvor de her til aften har siddet med om bordet og forhandlet.
Det bekræfter Enhedslistens egen arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen over for Newspaq, efter han har været i kontakt med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) over telefon.
“Jeg har netop snakket med ministeren, som bekræfter, at mødet har fundet sted, og det er rigtig forstået, at vi ikke bliver inviteret med til de forhandlinger,” siger han.
Venstre og Konservative har hele tiden været med i forligskredsen, og de har også deltaget i mødet, skriver Jyllands-Posten.
Enhedslisten er overrasket over, at de ikke har fået mulighed for at deltage i forhandlingerne.
“Det er jo politik, men vi synes, at der er en meget kedelig politik, og vi forstår simpelthen ikke, at Mette Frederiksen ikke har insisteret på, at vi er en del af den diskussion,” lyder det fra Finn Sørensen.
“Hendes (Mette Frederiksens, red.) konklusion var, at med de udmeldinger, som vi er kommet med, så passer vi ikke ind,” siger arbejdsmarkedsordføreren og forklarer, at Enhedslisten ikke ønskede at folk, der søger førtidspension, flexjobberne og folk på ledighedsydelse, som skal betale for hullet i statskassen, mens der ikke bliver stillet krav til arbejdsgiverne.
Regeringen forhandler inden for en spareramme på 1,9 milliarder kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu