EL: Vækstpakke er en drøm for højrefløjen

28. februar 2013 17:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EL: Vækstpakke er en drøm for højrefløjen
Billede mangler

Det blev et kort visit for Enhedslisten, der torsdag som det første parti var inviteret til forhandlinger om regeringens stort anlagte vækstpakke.

 

Partiet mødtes med finansminister Bjarne Corydon (S) kort efter klokken 16.30, men var ude af forhandlingslokalet igen mindre end en halv time efter. Partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), gik derfra med denne svada:

»Der var ikke noget overraskende, regeringen har lavet et udspil, der handler om at tage penge fra de studerende, at tage fra penge fra børnefamilier ramt af arbejdsløshed for at finansiere skattelettelser til store virksomheder, der har rekordstore overskud. Det er ikke et forhandlingsoplæg til Enhedslisten.«

På spørgsmålet om, hvad partiet tog med sig fra forhandlingerne lød det korte svar »intet«, og Johanne Schmidt-Nielsen såede alvorlig tvivl om, hvorvidt partiet er med i en kommende aftale.

»Hvis regeringen indkalder, dukker vi da op. Og jeg håber da på, at de kommer på bedre tanker. Det er mindre end to år siden, at Helle Thorning sagde, at hun ville vælge velfærd frem for skattelettelser, og hvis hun på en eller anden måde skulle finde frem til det inde i sit hoved igen, så skal hun være så velkommen til at ringe til Enhedslisten, så kommer vi på stedet.«

Det var ventet, at Enhedslisten ville stille sig på bagbenene i forhold til vækstpakken. Allerede inden forhandlingerne torsdag havde partiets politiske ordfører langet ud efter vækstpakken, som hun betegnede som en »jobdræber« og ikke den bebudede jobskaber. Samtidig har partiet ifølge politiken.dk stillet syv ultimative krav til regeringen forud for forhandlingerne – partiet kræver blandt andet, at der ikke må skæres i SUen, ligesom der ikke skal gives lettelser i selskabsskatten.

Men det synspunkt mødte ikke den store lydhørhed, fastslog Johanne Schmidt-Nielsen efter forhandlingerne. Trods Enhedslistens ultimative krav, skal regeringen ikke frygte venstrefløjspartiet, slog hun dog samtidig fast.

»Hvad får man ud af at vælte dem? Det har jeg svært ved at se det politiske perspektiv i. Man kan sige, at få Lars Løkke tilbage, det skaber ikke forbedringer for hverken de arbejdsløse eller de ældre eller de studerende eller velfærden. Men jeg kan til gengæld godt forstå, at Lars Løkke går rundt og smiler på gangene på Christiansborg, for det her er da en drøm for højrefløjen,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu