EL: Vestager skal stikke piben ind

3. marts 2013 10:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
EL: Vestager skal stikke piben ind
Billede mangler

I et opsigtsvækkende interview med Berlingske søndag beskylder økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) Danmarks Lærerforening (DLF) for at skabe myter om konsekvenserne af den arbejdstidsaftale, som Kommunernes Landsforening (KL) vil have lærerne til at indgå.

 

Det er en melding, som får hårde kommentarer med på vejen fra såvel regeringens støtter som de politiske modstandere. Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti beskylder Vestager og regeringen for utidig indblanding i en faglig strid.

»Regeringen har i forvejen har blandet sig rigeligt. Det er helt uhørt, at KL, Undervisningsministeriet, og Finansministeriet sammen har udarbejdet drejebog, der skal tvinge lærerne til at give sig, så man kan indføre heldagsskolen,« siger folkeskoleordfører Lars Dohn (Ø).

»Det er jo et eklatant brud med den danske model, og hvis ikke lærernes organisationer skal føle sig løbet ned, så ved jeg snart ikke. Jeg synes, at Margrethe Vestager skulle stikke piben ind og lade parterne afgøre sagen selv,« erklærer han.

Fra Dansk Folkeparti lyder en tilsvarende melding. Børne- og undervisningsordfører Alex Ahrendtsen (DF) kalder den radikale partileders kommentarer en »Corydon nummer to« med henvisning til finansminister Bjarne Corydons (S) formanende SMS til kabinepersonalet under forhandlingerne om spareplanen i SAS.

»Men det her er endnu værre. Det er jo et direkte frontalangreb på lærerne. I stedet for at blande sig i konflikten burde hun opfordre begge parter til at vende tilbage til forhandlingsbordet,« siger DF-ordføreren.

Spørgsmål: Er Margrethe Vestager ikke i sin gode ret til at påpege fejl i lærerforeningens argumentation?

»Nej, for hun er part i sagen. Hun vil have lærerne til at betale for heldagsskolen ved at acceptere en ny arbejdstidsaftale. Men nu smuldrer heldagsskolen mellem regeringens fingre, så derfor ser hun sig nødsaget til at rette sin bazooka mod lærerne. Det er uartigt,« siger Alex Ahrendtsen.

Også Liberal Alliance ser økonomi- og indenrigsministerens udmeldinger som et forsøg på at redde heldagsskolen.

»Regeringen har selv jokket i spinaten ved at kæde forhandlingen af lærernes arbejdstidsaftale sammen med en heldagsskole, der hverken bakkes op af forskningen, forældrene eller lærerne. Det kan Margrethe Vestagers opsang ikke ændre på,« siger børne- og undervisningsordfører Merete Riisager (LA)

Forhandlerne fra DLF og KL mødes i Forligsinstitutionen mandag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu